Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2008 15:32 - Любовта е най-егоистичното чувство
Автор: maymi Категория: Тя и той   
Прочетен: 14534 Коментари: 38 Гласове:
0

Последна промяна: 04.01.2008 23:15


Точно както е с прозрението на Чърчил, че "Всъщност демокрацията е най-лошата форма на управление, с изключение на всички останали форми, опитвани някога", така е и с любовта – от всички останали кофти емоции и чувства, тя е най-малко осъдителна. Разбира се, това в никакъв случай не означава, че трябва да си затваряме очите пред истината за нея.

Далече съм от идеята, че въпреки всички опити да се дефинира любовта от мъдри мислители и виртуозни душеведи от различни епохи, аз сега на един дъх небрежно ще поднеса на уважаемата аудитория дълго търсеното обяснение и формулировка. И все пак, не мога да се примиря с манипулациите, които ме преследват още от първите мигове на възможността да разбирам човешката реч.

Още в най-крехката ми възраст от всякъде ми повтаряха, че всичко е Любов, че Бог е Любов, че трябва да възлюбя ближния си с акцент върху „обичам ближния” и замазване на втората така съществена част от Лука 10:27. Тази всеобясняваща втора част на цитата – „...като себе си”.

После от всички произведения, които се налагаше да анализираме в часовете по литература, извеждахме поуката, че лирическият герой от любов е готов да се жертва за родината, че за едната любов е готов на момента да сложи край на живота си. И госпожата, в заговор с Панталей Зарев, съзнателно ни спестяваше мотивите на героя. Вероятно заради невъзможността да преподава литература без апломб и патос. Как да обрисува този така самоотвержен, готов на саможертви родолюбец и да изпадне в споменаването на низки мотиви като суета, необходимост от одобрение или егоизъм. Много по-нетормозещо словосъчетание е „любовта е магия”, „любовта е себеотдаване”, като и образците на съвременната литература и изкуство – SMS поезията:

Bez teb ne moga razberi.

Bez teb sareceto me boli.

Bez teb za mene niama radost.

Bez teb uviahna moita mladot!!!

Всъщност, от литературната класика всичко е ясно – някой убива любимата си, защото много я обича, друг защото не може да понесе мисълта трети да я притежава.

А символът на понятието „любов” Ромео!! Спомняте ли си какво направи, когато му мина през ума, че не е възможно да притежава Жулиета?!

Да, изглежда, че няма нищо по-естествено и по-необходимо от този изначален, безпрецедентен егоизъм, осигуряващ автоспасението на човека в живота.

Безспорно, любовта е стимул да живеем и да се борим, захранва желанието ни да преодоляваме всичко около нас. Любовта ни е нужна, за да бъдем по – добри. Ама НИЕ. В наше име, в наша чест е всичко.

И когато се влюбваме истински, глобално, разтърсващо, всъщност стремежът ни е един – да пленим свободата на другия. Стремежът към постигане на щастие е неделима част от човешката същност, щастието от имането, от притежанието. Самият егоизъм със своята ненаситност, терзаеща човека, се явява стимул за преоткриване на истински ценното, придаващо усещане за пълнота, а именно Любовта.

Любовта е безпощадно жадна за нежност, страст и самозабрава. Тя е човешкото истерично желание да получава нещо, което му убягва.

Любов е да обичаш някого въпреки забраните, логиката или неговото мнение по въпроса.

Любов е да забравиш правилата на другите, да се бориш, да искаш да се доближиш безкрайно близо. Точно толкова близо, колкото ТИ самия би се усетил добре.

Любовта е същото егоистично чувство, каквото е и стремежът към насищане, богатство, власт, знания. Само че заради нея си готов на много повече жертви. Всъщност – готов си на всичко.

 

Финал с необходимата доза категоричност и апломб:

Най-висшата форма на егоизъм е именно Любовта.

 

Успокоителен финал:

Най-малко егоизъм има у роба.



Тагове:   най,


Гласувай:
0



1. анонимен - Хи-хиииии....
03.01.2008 16:20
Това е забавно, дарлинг. Много забавно!
Но, като се замисля, притеснява ме мисълта, че може и да си права.
цитирай
2. maymi - :)
03.01.2008 16:28
@miacarra
Директно към голата истина :))

@ 2. Ано
А мен ако знаеш как ме притеснява, че съм права :))
цитирай
3. tajnax - Страхотно!
03.01.2008 16:28
Съгласна!:)
цитирай
4. denij - Наистина е поразяващо и то най- вече ...
03.01.2008 17:40
Наистина е поразяващо и то най- вече с това, че има смисъл в думите ти. И все пак мисля си, колкото и да е егоистична любовта, не можем без нея :) Поздрави !
цитирай
5. monnio - терминологична ала бала
03.01.2008 18:59
за любов говори Павел, онази дълготърпеливата. егоистичното не е любов. впрочем тук стигаме до езиковото замърсяване. приятел, добър приятел, истински приятел и други, което пък е логично след девалвацията на думички като другар.
цитирай
6. maymi - :)
03.01.2008 19:15
@ tajnax, @ denij
Признат грях, половин грях :)

@ monnio
Ма, апостол Павел се е карал на коритяните във въпросния Химн на любовта, щото е стигнал до същите наблюдения и констатации, като и аз :))))
цитирай
7. eraklia - смятам да го прочета поне още веднъж.
03.01.2008 20:02
много ми хареса!:))
цитирай
8. lion1234 - Финалът никак не е успокоителен
03.01.2008 20:22
Самият стремеж към.../насищане, богатство, знания,власт, любимо същество/ си е доказателство
за наличието на някакъв Недостиг, на някаква зависимост от... Доколкото при любовта стремежа към... и зависимостта от... са най-силни/ цената е саможертвата/, то тя се оказва най-голямото робство. Кое му е успокоителното? Това, че ще бъдеш по-малко егоист, ако си роб?! Ами ако вземе
да се окаже, че робът е най-големият егоист? Мисля, че в любовта егоизмът и робството вървят
ръка за ръка.
цитирай
9. enjoy6 - Съгласна съм,
03.01.2008 20:34
но с една добавка: Любовта е най-егоистичното чувство, което ни прави малко по-малки егоисти!
Поздрави!
цитирай
10. maymi - @ lion1234
03.01.2008 20:48
Стииига де.... И сега какво ни остана. Поне бях извела някакъв избор - егоист или роб :))
цитирай
11. maymi - @ enjoy6
03.01.2008 20:49
Затрудни ме с тази добавка, но ако държиш на нея, сега ще я перна като трети финал :))
цитирай
12. buket - Любов или дегустация
03.01.2008 21:14
За доброто разбиране между хората е необходимо поне "шесто" чувство.
Обикновената любов в зараждането си е само емоционална. После една част от нея се материализира за да може тя да оцелее.
Необикновената любов е театър.
И двете се 'дегустират' в началото.
Вече се предпочита само дегустацията... :))
цитирай
13. enjoy6 - Не, че толкова държа,
03.01.2008 21:36
просто това е моето светоусещане за любовта-обичайки, забравям за себе си.
цитирай
14. anlov - maymi,
03.01.2008 21:42
аз си мисля, че ти говориш за любовното чувство и страст, зад чиито измамно-поетични образи много често се крие най-банална егоистична похот. Като такъв тип "любов", примерно, мога да окачествя флуидите, които се разнасяха между героите във филма "Легенди за страстта". Изглежда красиво и пламенно в началото, но винаги приключва с разруха (ако не и с нещо много по-лошо). Ти си абсолютно права, че в крайна сметка всичко това се свежда до себеобичане. "Обичай себе си и ти ще си влюбен за цял живот", както закачливо го е казал и Оскар Уайлд.

Виж, любовта като морален избор и висш нравствен принцип е нещо съвсем по-различно.

Мисля, че ап. Павел е имал предвид точно нея.
цитирай
15. merita - Няма нищо общо между любовта и ег...
03.01.2008 22:06
Няма нищо общо между любовта и егоизма мисля аз.
Любовта не иска тя само дава.Тя не държи сметка , тя е различна от това , което в повечето случаи си мислят че изпитват хората , когато се влюбват.Тя е отношение и начин на възприемане на другия.Бог е еманация на любовта!
Поздрав!
цитирай
16. tera - Пък аз съм на точно обратното мнение, ако позволите :)
03.01.2008 22:09
Ще говоря за хората, които истински са ме обичали и не е било необходимо да ми проглушават ушите с това. Някои предвид обстоятелствата даже не са ми го казвали в прав текст. Само са ми го показвали и не са искали нищо от мене в замяна. Нито пък са ми досаждали. Да обичаш някого означава да искаш този човек да се чувства добре и щастлив и ако можеш да му помогнеш.
Любовта не иска нищо, а само дава, другото е егоизмът, за който говориш.
Поздрави :)))
цитирай
17. tera - Ето тука и малко теория по въпроса, че гледам дебатите са много сериозни :)))
03.01.2008 22:48
Що е любов? Неизвестно още. Общо взето - древно средство за изтезания на млади души.

Едно е доказано - това е вид лудост. Гарантирано е, че хване ли те веднъж губиш всякакъв разсъдък.

Докопа ли се до теб Любовта си загубена кауза. Казват, че прониквала до мозъка на костите и се наслоявала там, а, когато един ден реши да си тръгне, се измъква по най-мъчителния възможен начин. Обикновено симптомите са парене и сълзене на очите, болка/тежест в областта на гръдния кош и липса на всякакво желание или воля.

Според други любовта си е чиста стратегическа игра - кой ще надлъже другия. Неща от сорта на: "Аз няма да му пиша първа, той ще пише!", трябва да са нещо напълно нормално, само че май никой не се замисля - "Ами ако и другият мисли така?!" Е, все на един от двамата му се налага да отстъпи, за което обикновено след това си връща тъпкано, но в крайна сметка трябва и двамата да са щастливи... Кой има обяснение на тази лудост?!

Какво остава за обречените заразени?... Протести: "We're not gonna take it! No, we're not gonna take it! We're not gonna take it anymore!"

Други щастливи обречени (или по-скоро оптимисти) казват: "Който не се е чувствал загубен, който не се е опитвал да скочи от 10-тия етаж, който не е писал любовна лирика, който не е изпитвал поне малко от опияняващата болка, наречена любов - то той нищо не знае, от нищо не отбира." (мазохисти!)

За тези, който вече са били обръщани с краката нагоре - "Sorry, mama, try again!" А тези, който сега започват - "Живей, докато можеш!" Все пак това е най-прекрасното нещо, което може да ти се случи (стига да нацелиш момента, човека..за повече подробности се обърни към личния ти хороскоп). Но вярата е всичко. Повярваш ли в нещо и да не е така, то ти си вярвай, пък то каквото ще да прави...

Има различни видове любов:

• "нормална" - или поне за такава трябва да се води. Обикновено между мъж и жена или жена и мъж (все таз...то всъщност пак са жена и мъж и мъж и жена...ма е задължително да има два индивида от двата пола - родове мъжки и женски - за сега за среден не говорим). Уж се води и най-разпространената, но тя си има своите подразделения (момент да отворя учебник):

- безкористна, чистосърдечна любов - до колко е рядкост или не е - не е известно никому. Общо взето всички връзки започват "уж" така, пък после, кой знае от къде, им идва да се превърнат в нещо друго (Конспирация!).

- любов по сметка - характерна е главно за жената (май?). В повечето случаи тез въпросните девойки вървят в комплект с един брой скъпа кола, чифт прекомерно високи обувки и мъж на относителна възраст след христовата...(розовото не е задължителен аксесоар, но русата коса - в повечето случаи).

- платонова любов - (ех, нагон, нагон - що си ти?!). Е, това се води по-характерно за мъжката половинка на нещата. Да види една хУубава жена на улицата и да не и подсвирне, да не я пожелае? (може, случват се и чудеса, ако все още вярваме в приказки :)

• "хомо" - (ненормална?! - не, вече не) - е, тази е главно между представители на средните раси - с едни и същи полови белези...(за нея малко мога да говоря, защото не съм особено запозната с етапите и на развитие и залез, за което моля да бъда извинена, но се чувствам длъжна поне да я отбележа :)

Поради множество оплаквания поради непълнотата на описаните видове любов, положих клетва да допълня списъка при първа осенила ме идея ;)


Произведено от: against @ 07.11.07, 23:06
цитирай
18. buket - ?
04.01.2008 06:07
А може би любовта идва от първичен инстинкт, даден на природата за нейното оцеляване...
Човека е едно умно дърво, но не се знае дали е по-умно от него в оцеляването си.

п.п. Ако любовта е "наи-голямото голямото егоистично чувство", то тогава стремежа за власт, успех и надмощие е също такова чувство.
Любовта е с много чувства.
Любовта е самия човек.
Ако твоето определение за нея е вярно...тогава къде отиваме?
- Човека е най-голямото егоистично дете, или...
цитирай
19. maymi - @ anlov
04.01.2008 09:15
Ех, този апостол Павел... :))
ОК, добре, само ще те подсетя, че и комунизма като утопия, на хартия, като замисъл и идея беше добър. Когато го споменем обаче, имаме предвид изпълнението и проявленията му. Същата работа и с любовта. За това помощно тръгнах от Чърчил и демокрацията и идеята, че същата (според него) е кофти работа, но нищо по-добро не е измислено.
За общуването между хората няма нещо по-добро измислено от любовта, но това не значи, че в проявленията й не трябва да се отбележи, че също като мотиви си е кофти работа :) Поздрав и на теб!

@ tera - ех, че много определения, мерси, наистина... :)
А иначе - "Любовта не иска нещо, само дава..." - и аз искам да срещна Човека, който разсъждава така - толкова безкористно, чисто и себеотдаващо обичам тази девойка, че се моля тя да се ожени за най-добрия ми приятел, защото определено забелязах как го зяпа, а с него ще е по-щастлива... И това е светла, чиста и необременена дори за миг мисъл от идеята - "Е що пък, мамка му, да не е моя въпросната девойка..." :))
цитирай
20. maymi - @ buket
04.01.2008 09:19
Ти си от клуба на знаещите :)))))

Човекът е най-голямото егоистично дете, верен отговор :))
цитирай
21. buket - А ти си от клуба и на можещите
04.01.2008 10:59
Знаещите понякога не ги харесват... По-внимателно, с 'добрите' познати.
цитирай
22. tera - Здравейте,
04.01.2008 11:19
вие наистина доста сериозно сте се захванали с темата :)
А пък онзи влюбения, самоотвержения, ако е умен точно така ще мисли - иначе девойката дори да се хване с него, после ще му засади рога с приятеля му. Не можеш да заставиш никой да те обича, сърцата сами идват или не, дори без съгласието на притежателите си. Така че - be happy! :)))
цитирай
23. buket - Тогава последно
04.01.2008 13:27
Любовта е гъбка
любовта е тръпка
хората сме птици
нейни ученици!

- Прекаляваш вече
дървено човече!
цитирай
24. maymi - @ tera
04.01.2008 23:40
Ще мисли така, защото ще е притеснен дали му отиват рога или не. Т.е. - ще мисли за себе си :))))

Стига, ОК
Исках да ме опровергавате....вероятно заради потребност от автосугестия по въпроса :)))

Ма пак се шегувам.

Исках да ме опровергавате, защото е редно поне Любовта да се схваща чисто и безкористно. Да бъде светла и необременена... Да бъде просто любов, без човъркане под капачката й....
цитирай
25. secretlive - Съгласна съм до някаде.
05.01.2008 00:07
Любовта става егоистична само ако се замисляме над нея.Когато просто я чувстваш със сърцето и душата е наистина чиста и свята,друг е въпроса можем ли да не намисаме мислите си в чувствата.Любовта сама по себе си не е егоистична,такива са нейните производни-желание,потребности...
цитирай
26. boyoto - ЕХ
05.01.2008 01:50
Тя не може да се появи по команда. Тя МОЖЕ САМО ДА БЪДЕ ДАВАНА, но НЕ ПОИСКВАНА. Подобно на силата, получаваме любов, когато я отдаваме.

http://boyoto.blog.bg/viewpost.php?id=26785
цитирай
27. sensation - Ценна мисъл:
05.01.2008 07:19
Ако в очите ви има любов, вие виждате любов където и да отидете. Дърветата са пълни с любов, животните са пълни с любов, водата е наситена с любов. Когато възприемате с любов, вие ставате едно с птиците, с природата, с друг човек, с всичко. С любовта си вие се свързвате с орела и ставате крилата или ставате дъжда или облаците. Но за да постигнете това, трябва да изчистите ума си от страха и да възприемате с очите на любовта. Трябва да развиете своята воля, докато тя стане толкова силна, че може да улови другата воля и да ги обедини в едно. Тогава ще имате крила да летите. Или бидейки вятъра можете да отидете тук или там, да разпръснете облаците и слънцето да изгрее. Това е силата на любовта.
Дон Мигел Руис
-------------------------------
Страданието, болката в сърцето са симптом,че сме се отдалечили от Любовта, че сме я ограничили с човешки мерки, че сме сложили личността си над Любовта си... В този смисъл болката ни помага да почистим извора на Любовта в себе си.
Силата на Любовта се проявява и когато осмисляме всеки миг от човешкия ни живот с другия. Правим ли го, това ни носи само светлина, мир и радост.
---------------------------------
част от прощалното писмо на Г. Г. Маркес

".... Винаги трябва да казваш това, което чувстваш и винаги да правиш това, което мислиш. Ако знаех, че днес би бил последният път, когато щях да те гледам как спиш, бих те прегърнал и бих се помолил на Господ да мога да стана пазител на душата ти. Ако знаех, че това ще бъде последният път, когато те гледам как излизаш от вратата, бих те прегърнал и бих ти подарил целувка. Ако знаех, че това е последният път, когато ще чуя гласа ти, бих записвал всяка твоя дума,за да мога да ги слушам отново и отново. Ако знаех, че тези са последните моменти, когато те виждам, щях да ти казвам "обичам те" и нямаше глупаво да мисля, че вече го знаеш.
.....
Утре-то не е гарантирано за никого - нито млад, нито стар. Днес може да е последният път, когато виждаш хората, които обичаш. Затова не чакай повече, направи го днес, защото ако утре-то никога не дойде, със сигурност ще се разкайваш за деня когато не намери време за една усмивка, една прегръдка, и беше много зает, за да направиш дйствителност последното им желание...."


цитирай
28. goran - "Любов ли бе да я опишеш"!:-)
05.01.2008 17:48
Приве на всички дискутиращи по вечната тема;-)
+ :-) и поздрав за авторката на поста;-) - браво Мaymi това се казва интерсната дискусия:-) (ще си имам четово за домашно и за утре);-)
цитирай
29. alisa - всеки я разбира и мери по своя аршин
05.01.2008 20:23
скоро бях прочела нещо, което звучеше горе-долу така:
"Любовта е усещането за желание да бъдеш с един човек, без да искаш задължително постоянното му присъствие."

Малко се разминах с онази сентенция, но смисъла е горе-долу същия. Мисля, че до голяма степен любовта в брака, след години, е подобна.
цитирай
30. fro - С удоволствое изчетох постинга ти
05.01.2008 20:57
Много хубаво написано, поздрави!
цитирай
31. maymi - Хей...
05.01.2008 21:37
Благодаря ви. На мен пък са ми интересни коментарите ви. И не само на мен, сигурна съм. Само с тях една тема добива пълнота, погледната е от всички ъгли и провокира към размисъл.

Поздрави на всички и успешна година, с много любов :))
цитирай
32. anlov - Приемаме и успехите... но хайде, и любовта:)))
06.01.2008 18:08
Прошчай, но "что такое рицар без удачей и без любви"? (може и да съм объркал падежите)
цитирай
33. jesusbg - Виж това - може да ти хареса :-)
06.01.2008 20:54
http://jesusbg.blog.bg/viewpost.php?id=107579

Иначе поздравления и от мен за този постинг
цитирай
34. анонимен - без заглавие
07.01.2008 17:31
много ми хареса.така е,но няма нищо лошо.както се стремим към всичко друго,а не чакаме да ни падне от небето,така нелогично и често безумно се стремим към любовта.успех на търпеливите и упоритите.
цитирай
35. анонимен - Привет. . . ., Изпрати ми линка към ...
09.01.2008 16:16
Привет ....,
Изпрати ми линка към поста ти за любовта и не мога да не отговоря на Мейми. На нея, щото не съм сигурен за твоето мнение по въпроса :-)

Привет Мейми,
Не бих седнал да отговарям, ако провокацията не беше толкова грубичка :-) Ще прощаваш :-)
Четейки поста се сетих, че вероятно така дяволът чете Евангелието, както ти трактуваш извечните истини.
Но както и да е - пишеш, че би искала да бъдеш опровергана - нека се опитам.
Като начало бих искал да ти припомня, че има два метода на познание - чрез силите които бушуват в сърцето и чрез хладния разум.

Ти оперираш с втория брилиантно, затова ще се постарая да приведа аргументи от този род.
1.Цитираш Учителя Христос. Ако ще го правиш, прави го коректно. А ако ще е коректно, би трябвало да цитираш и ДВАТА закона, които Той даде:
“Възлюби Господа, Бога твоего, с всичкото си сърце, и с всичката си душа, и с всичкия си разум: тази е първа и най-голяма заповед; а втора, подобна ней, е: възлюби ближния си като себе си.”
Както виждаш - тук се говори само за Любов:-) Откъде изрови егоизъма? Вероятно от “... като себе си”. Само че, вторият закон не може да е над първия нали - не може Върховно съзнание да ни преподаде два закона, и те да са вътрешно противоречиви!!! Следователно да възлюбиш себе си не може да противоречи на първия закон. А от тук следва, че трябва да възлюбим Бога в себе си - всичко онова добро и възвишено, което ни прави Човеци. Щото има в нас и нещо от противобога, което ни прави НЕЧОВЕЦИ. А пропо егоизъмът май не е много от Бога, а....?
И тъй в никакъв случай такъв вид любов към себе си не означава егоизъм - точно обратното. И оттам нататък постройката ти нещо май ....

2.Да допуснем че си права. Егоизъмът се корени в Любовта. Или обратното - без значение.
От това твърдение произтичат поне две неща:
- че има егоизъм и има Любов;
- че те са сързани - едното поражда другото.
До тук добре. Но в светът е дуален и ако има Любов и егоизъм задължително има и противоположни тям - например омраза и алтруизъм. Е, ако се приемат за верни думите на Учителя Христос, че къща разделена на две не ще оцелее, можем да приемем, че егоизъмът и алтруизъмът, както омразата и любовта не могат да виреят на една и съща почва, и не могат да произтичат от едно и също нещо. Но светът е дуален и ако любовта и егоизъмът са свързани, то следователно омразата и алтруизъмът са свързани. Излиза, че алтруистът задължително мрази онези на които помага или обратното, омразникът и врагът помага на онези, които мрази и преследва... Нещо май издиша подобно заключение. От което следва че издиша и първоначалното допущение.

3.Може много да се спекулира с ланцета на хладния разум. Но помисли какво поражда той, без топлината и страстта на сърцето.
От най-светлите истини може да направи знаме на инквизиция или на кръстоносен поход, или на хора камикадзета... Създава атомни бомби и оръжия за масово поразяване. Нему принадлежи безобидното “нищо лично - просто бизнес” - което е квинтесенция на егоизъма и оправдание за всякакво престъпление против любовта и всичко човешко в човека.
Миличка, внимавай когато оперираш с този инструмент, да не би да се окажеш виновна за някоя атомна бомба в нечия главица...

Да видим какво би се случило ако погледнем чрез втория вид познание - на сърцето.
Ние, хората на нашата цивилизация, сме отвикнали да го слушаме и мислим, че можем да му надделеем. Но всички древни учения говорят за ЧУВСТВОЗНАНИЕТО като за реален и безпогрешен метод на познание.
Тъй като не мога да се позова на приемливи за теб аргументи от нашата култура, ще ти приведа за пример животните. Те са истински пример за т.н. чувствознание - разумът е в зачатъчно състояние, но емоциите и страстите им са съвсем истински - всеки познава искреното обожание и безкритичната и безрезервна любов на кучето например...
И тъй като чувствата са универсални за живата природа, твоят извод щеше да е верен и за животинското царство.
Но! Малък пример. Ако беше вярно твърдението ти, как може да се обясни поведението на малкото птиче, което преодоляло целия си страх и ужас, се прави на ранено пред зъбатата паст на огромния хищник и с риск за живота го отвежда далеч от гнездото на пиленцата си. Ако разсъдим от гледна точка на целесъобразността, поведението му е лишено от смисъл - ако загине, пиленцата са обречени, а ако оцелее, дори с жертвата им, ще има възможност да си роди други. Защо е това алогично, съвсем не егоистично поведение? Ми защото си ги обича и е готова да се жертва :-) Както и почти всички животни, защищаващи малките си...

Всъщност саможертвата, като антипод на егоизъма най-често се свързва с понятието любов, а не омраза. Вуте може да “не сака той да е добре, а да сака Нане да е зле”, но едва ли е готов да иде на смърт за това. Докато могат да се приведат безчислени примери на саможертва на едни Човеци в името на други Човеци.
Примери много, ма се увлякох.

Сега разбира се ще поискаш аз да ти кажа “дей Караджата”! :-)
Ми - влюби се бе мило! И ще разбереш!

Поздрави и бъди здрава, щастлива и влюбена:-)

P.S. Като се говори за определението на апостол Павел за любовта, трябва да се има предвид, че това съвършенно определение е определение на Учителя Христос, а не на Павел. Справка: Евангелието на Мира от есеите. А както се казва - когато Той говори е по-добре да се слуша :-)

Митака
цитирай
36. анонимен - jcpenney printable coupons
11.07.2011 21:36
einnvijjLeoonn <a href=http://bit.ly/jcpenneyprintablecoupons>jcpenney coupons</a> eendyPAbevWyg
цитирай
37. анонимен - online old navy coupon codes
09.08.2011 12:37
ttrkyelmwss <a href=http://tinyurl.com/oldnavycouponsbox>old navy coupons</a> lsakunesn
цитирай
38. анонимен - Most powerful&cost effective SEO service in world get up to 100K backlinks now!
14.12.2011 04:08
Best backlinks and website traffic service - we publish your custom post up to 100'000 forums worldwide price starting only from $29 Get great online web traffic using best backlink service available. We are able post your marketing post up to 100’000 forums worldwide, get insane amount of backlinks and large targeted web traffic in very short time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maymi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1969692
Постинги: 43
Коментари: 1604
Гласове: 7478
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031