Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2007 16:09 - Ти не умееш да се забавляваш!
Автор: maymi Категория: Тя и той   
Прочетен: 7031 Коментари: 30 Гласове:
0

Последна промяна: 18.11.2007 19:26


Я се отпусни! Що се правиш на задръстена! Направи нещо за кеф!

От такъв характер обикновено са упреците на женените мъже към жената, която са набелязали за потенциална любовница. Много е възможно въпросните упреци да са стратегия за убеждаване, атакувайки тънката струна на женското нежелание да изглежда старомодна и консервативно-демоде. Манипулацията е гадна, така че приемаме втория вариант – женените мъже наистина не са наясно от дамска гледна точка - Какво всъщност значи връзка с обвързан мъж. Тогава трябва да им се обясни.

МЪЖЕ, поне шест са причините за отказ от „честта” жените да влязат във въпросната роля, която им предлагате:

 

Усещането

Не гледат на теб, женения и ангажирания, като на мъж. Възможно е – вие сте безполови приятели, познати, колеги, събеседници. Жените не могат да си обяснят защо вие не го разбирате или ви засяга и обижда това.

 

Моралът

Жена ти, децата, пукането. Няма как извънбрачната да не се вълнува как съпругата ти се чувства всяка вечер сама с детето/децата. Да, твоята жена, която те чака всяка нощ и ти не се прибираш! Колко жени с лека ръка биха „разбили” нечие семейство? А колко биха съжителствали комфортно със собствената си съвест, схващайки че ти си непълноценен съпруг и баща, а те си причина за липсите ти вкъщи и страданията, които причиняваш на семейството си.

 

Проблемите

След време жена ти разбира и започва да пише SMS-и на любовницата да те остави намира. Звъни по телефона. Моли се любовницата да не й разваля семейството, плаче или обратното – крещи, заплашва... Когато ти научаваш за SMS-ите, пребиваш жена си. Или обратното – стресираш се и изчезваш, без да имаш смелостта да обясниш защо. За любовницата остава гадаенето на причините в продължение на години.

  

Достойнството

Втора цигулка. Любовниците винаги си остават жени на втори план, без права върху този, с когото се виждат или обичат, живеят скрито и често са тъжни, особено когато наближава краят на седмицата, запазен за семейството. Схващат, че са жените, които трябва винаги да те разбират и никога да не искат нищо повече. Ти, мъжът, женения, отиваш при тях, когато имаш нужда от секс, нежност и разбиране. По време на празници обаче винаги си на друго място. Любовницата трябва да разбира това и да не се оплаква, защото е приела тази връзка, знаейки, че ти си трайно обвързан. Ти поставяш правилата. Ти винаги си много заетия и звъниш, когато прецениш. Любовницата е резервна гума, това е.

 

Илюзията

Ще се разведеш. Винаги си казвал че с жена ти от години не се разбирате и сте заедно само заради децата, да не ги нараниш. Тя, любовницата - изчаква да пораснат, за да те разберат. Колкото и неприятно да й звучи - Да ти правиш секс с жена си, защото ако не правиш тя ще те заподозре че имаш връзка и може да стане скандал.

Истината е, че за щастие или нещастие женените много рядко напускате партньора си заради връзка извън брака. Лошото е, че  когато го направите, после често имате угризения и съжаления, които убиват новата връзка.

 

Опасността

Да се разведеш наистина. Може на любовницата да не й харесва идеята да е с теб, „докато смъртта ви раздели”. Любовницата може да те приема като обект от връзка, без особени ангажименти, но да се ужасява от идеята ти да се нанесеш трайно при нея.

А червеят на съмнението „ще го направиш пак”!!! 

п.п.Не включвам опасностите от влюбвания, емоции, драми.

Е, мъже, къде е забавлението, разтоварването и купона :)))




Гласувай:
0



1. enjoy6 - да връзката
18.11.2007 18:17
е неравнопоставена във всяко едно отношение и не може да става и дума за купон!
Поздрави!
цитирай
2. alisa - когато
18.11.2007 23:17
една семейна жена знае за съществуването на такава връзка и иска да запази брака си, тя не би трябвало да пише съобщения и т.н., а да се държи достойно, с мълчание(според случая и мъжа) и с всички женски оръжия да накара мъжа си сам да се осъзнае, дори с цената на преглъщането на болката и обидата. По-късно идват и всеопрощаването и снисходителността, ако мъжа е успял да се осъзнае и нещата не са били крайно сериозни. Неговата собствена съвест е най-голямото му наказание след това. Ако държи на семейството си все още. В противен случай има и други наказтелни методи! Емоцията в случая е и лош и неизменен съюзник. За краткосрочните изневери, би трябвало мъжете да ги правят интелигентно... без усложнения.
поздрави за актуалния пост :)
цитирай
3. анонимен - Много се радвам, че повдигате те...
19.11.2007 10:31
Много се радвам,че повдигате темата.Женен съм,изневерявал съм, използвал съм същите доводи към жена,която се опитвах да сваля.Не-то й не ми звучеше обмислено,но сего съм доволен,че не ми се върза.Усложненията щяха да са най-вече за мен.За жените от връзките не съм се замислял каква е тяхната гледна точка и какво чувстват.Така поставени доводите,определено трябва да ги разбираме,когато ни откажат.
цитирай
4. akasha85 - всяка жена има право да е първа..
19.11.2007 11:17
и единствена!

цитирай
5. maymi - @enjoy6
19.11.2007 11:30
Не е справедливо, нали. Що не го схващат :)))

@alisa
Я пък сега, можели да го правят интелигентно... :)))))))) Иначе за запазване на достойнството сигурно си права. Висш пилотаж е хладнокръвие в подобен момент.
цитирай
6. maymi - @ 3. анонимен
19.11.2007 11:32
Мда......Именно за това ги поставяме доводите :))

@ akasha85
Първа...и единствена...и последна :)))
цитирай
7. анонимен - Ужасно е
19.11.2007 12:35
Няколко години съм "втората".Имам и самотните нови години, и Св.Валентин на патерица.Мислех си ,че любовта може да оправдае всички самотни и унизителни празници.Вече не мисля така.
Благодаря за постинга!
цитирай
8. анонимен - maymi
19.11.2007 12:40
Аз пък не пера чорапи, не гладя ризи, не слушам хъркане нощем, а просто имам човек за секс или заведеиня. Това си е мой избор.
цитирай
9. анонимен - *
19.11.2007 14:38
Дами да сте чули за кръговрата на живота?Днешната любовница е утрешната рогата крава перяща чорапи гладеща ризи и чудеща се с кого ли е каква краста ще и домъкне от поредното курве скарано с домакинството ;))
цитирай
10. lubimetz13 - малко ми е странно..
19.11.2007 21:41
защото никой не предлага обратния вариант.. Докато той работи и се опитва да изкарва , Тя приема някого ... В такъв случай къде отива темата.. Трудно ще оправим моралната страна на нещата нали ?
цитирай
11. maymi - @10. анонимен
19.11.2007 22:40
Въобще пропуснах и този аргумент...аз го избих в морал и съвести...това, за утрешната рогата крава - ми, определено е още един аргумент :))
цитирай
12. maymi - @ miacarra
19.11.2007 22:42
Как едновременно да дадеш и пак да си запазиш достойнството и съвестта, и чуждото щастие?
цитирай
13. maymi - @lubimetz13
19.11.2007 22:44
Да, съгласна. В темата е обаче въпросния някой как се чувства. И на мен ми е интересно дали същия онзи, любовник на женена жена, изпитва същите терзания.
цитирай
14. lubimetz13 - :) мисля..
19.11.2007 23:28
че не са присъщи на мъжете такива терзания :))
цитирай
15. maymi - @ lubimetz13
20.11.2007 09:59
Мдааа.....подозирах го :)) И що така, всъщност?!
цитирай
16. buket - ами сега?
20.11.2007 11:06
Абе испитваме терзания, но после се свиква. :)
Така излиза, че всичко е въпрос не само на навик, но и на виждания, стремежи, съвпадения, опит, късмет и...примирение със съдбата.
Какво е живота, купон, компот...знам ли?
цитирай
17. lubimetz13 - :) Всъщност...
20.11.2007 12:32
откакто жените започнаха да участват в боксови мачове и състезания по вдигане на тежести, ми е странно, че изпитват терзания ! :))))
цитирай
18. maymi - @buket
20.11.2007 15:55
Никакво примирение със съдбата, чу ли...никакво :))
цитирай
19. maymi - @ lubimetz13
20.11.2007 16:01
Аре сега - три жени на три милиона участват и ти направи генерален извод за промени в природата. А ако ние ви сложим под общ знаменател с някой женствен екземпляр от вашия пол?! Ти не споменаваш тежестите, аз не споменавам въпросните мъже и си стискаме ръцете :)))
цитирай
20. lubimetz13 - Така е,....:)
20.11.2007 21:53
След като жените започнаха да се правят на мъже ... На по-чувствителните не им остана друго, освен да минат на другия бряг ! :))
цитирай
21. maymi - Ние ви харесваме умерено чувствителни...
20.11.2007 22:36
..и без да минавате на другия бряг. А и далеч не е ясно кой е първи. Дали ние не поехме и маса ваши ангажименти, щото се изнежихте прекалено :))) Карай, спорът е за яйцето и кокошката..
цитирай
22. maev - "Я се отпусни!
21.11.2007 11:08
Не мога да разбера защо си толкова задръстен! В края на краищата ти имаш право на свой живот! Бракът не означава, че трябва да й робуваш !... Виж се само на какво си се превърнал?!- Машина за пари! Какво си мислиш - че правиш добро на детето си ли?! Хм! Няма по-лошо от това, да си дете в семейство без любов! Защо не можете да го разберете, ами се хващате за някакъв измислен морал! Не, това не е моралът! А догма, по-зла и от църковната догма!... "

Мога да продължа, този "монолог" от преди години - той е доста продължителен... и поучителен... Не казвам че аргументите са точно същите, като в поста ти. И не защото липсва думата "кеф", която определено подсилва нещата.

Не знам защо сме свикнали да има виновник, жертва... Да не говорим за клишета, като "винаги децата плащат"... или "да градиш щастието си върху чуждото нещастие"... Тези неща правят разговора по темата емоционален и непродуктивен... и с цялото ми уважение към теб... манипулативен.

Сблъсквал съм се с мнението на "прогресивнната общественост", с общоприетия морал. Дали да броя за успех това, че съм цял?! Не, просто не си падам по оцеляването...

... Мен ме "пиши" в графата "аморални типове", виновници и други. Ще продължа да живея със своята болка, но няма да съм жертва. Защото съм щастлив! И ще се опитам да продължа да градя щастието си, без да имам усещането, че е за сметка на нечие нещастие!

Звучи дебелокожо, нали? Всъщност съм наметнал бронята на "умерената чувствителност"!
Въх, че ако я сваля, ще ме помислят за педал!
:))))))))))
цитирай
23. maymi - Маееев :))))))))))
21.11.2007 14:56
Е, разбира се, че "Няма по-лошо от това, да си дете в семейство без любов!". Остави децата сега....Идеята в постинга беше за мъжкото умело жонглиране, баланса между съпругата и любовницата и въпросното негово "егоистично удобство". Но даже не и точно в това е въпроса. По скоро хрумката ми беше жената от връзката да зададе на себе си въпроси и да провокирам разговор и мисъл - как точно се чуства или би се чувствала в едни подобни отношения...
Клишетата! Със съжаление все по често си давам сметка (защото клишетета определено са досадни), та давам си сметка, че въпросните за това са клишета, защото в повечето случаи са...проверени и верни :)) Ха, сетих се за Честъртън - харесвам го - беше казал нещо такова: гордея се със своите предразсъдъци, защото знам много добре, че умират единствено еретичните вярвания – и само разумната догма живее достатъчно дълго ...
А за жертвата - прав си, до голяма степен е въпрос на усещане за самия себе си. Но, с малко повече усърдие или глупост, може и да се намърдаш в състоянието на такава и е без никакво, ама никакво значение колко наперено звучи собственото ти автомнение :))))))))))))
цитирай
24. injnina - Поздрави!
23.11.2007 18:34
Много интересна тема и поднесена по оригинален начин!
Повод за размисли и дискусия!
И все пак всяка от двете страни- съпруга, любовница, има морал, който говори с различна интонация, но все пак е въпрос на морал. Доколко го чуваме или се правим, че не чуваме!
Още веднъж- много интересен постинг. Браво!
Лека вечер!
цитирай
25. nezabravima - ***
23.11.2007 19:14
Интересен пост!

Забавление има... но до време!:)
цитирай
26. maymi - @injnina, @nezabravima
23.11.2007 19:42
Мерси, мерси, момичета :)))
цитирай
27. stone - ама много сериозно задълбавате
24.11.2007 19:01
защо непременно трябва да една изневяра да преминава в любов, разбиване на семейство и т.н. сериозни последици.
обикновено е просто секс.
видиш ли, че отива насериозно, трябва да сложиш край. важи и за жененият мъж, и за любовницата му.
цитирай
28. maymi - @stone
26.11.2007 16:54
Теоритично - да. Обикновено стават драми обаче...теорията все от някъде избушва :))
цитирай
29. iram - Преди да окъснея съвсем,
29.11.2007 11:14
искам да натрапя и своето си мнение. ;-)
Да си любовница е професия, която някои жени приемат за начин на живот. Няма нищо лошо в това да има и такива професии, особено ако "пазара" го налага. Дори има страни, в които професията се приема като вид чест за двойката свързана в брак. Известната и професионална любовница е добре дошла хиляди пъти пред меркантилната истерична въртиопашка. Нещо повече - за някои двойки наличието на втора жена във връзката действа еротично. Стига тази втора жена, да е наистина жена. ;-)
цитирай
30. vladikoff - Няма дим без огън.
10.12.2007 14:13
Два въпроса ми идват наум: първият - какво би накарало един женен мъж да тръгне да си търси втора, трета... х бройка жена, след като има такава до себе си у дома. Вторият е следствие от първия - защо не се раздели с жена си, ако не е щастлив с нея?
Иначе евала за написаното - много ми хареса!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maymi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1973186
Постинги: 43
Коментари: 1604
Гласове: 7478
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930