Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2009 17:59 - Произход и генезис на кефа
Автор: maymi Категория: Технологии   
Прочетен: 17453 Коментари: 21 Гласове:
23

Последна промяна: 16.09.2009 21:46


или Кога на човека му е хрумнало, че сексът може да бъде и удоволствие?
  
  или Каква може да е историята на зараждането и развитието на секса, извън размножителния период?
  
Разбира се, все още има неразрешени загадки. Периодично човечеството извиква с патос „еврика” и прегръща някоя от поредните си заблуди, че се е досетил какъв е замисъла на Господ в определена сфера. После след някакъв брой години се самоопровергава. И приема следващата заблуда. Този процес е познат за нашия свят под понятието „наука”.      Това, което не може да се опровергае, защото е достатъчно мъгляво и некатегорично в естеството си, наричаме „философия”.    
Чудех се следващите редове като наука или като философия да ги класифицирам. Вероятно зависи от това опровержението в момента ли може да бъде направено или в следващ период.    Та... Една от най-големите загадки е произходът на секса.
image

  Не говоря за размножаване и продължаване на рода, за родителските инстинкти или природните стрeмeжи към самовъзпроизвеждане. Става дума за първата хрумка на човека да наруши препоръката „хайде, ходете, плодете се и размножавайте, за да напълните земята с народ”. И изкушението „познаването” да е с мотив, различен от пълненето на земята с народ.
   Започват да изпробват удобните пози, при които се търси разпределяне на периметъра, който трябва да се следи с очи, за да бъде избегнато нападение на съблезъб тигър. По-напредничавите намират процепи и тесни пещери с труден достъп и нисък таван - така вероятно се появява мисионерската. Но въпросът е не „как”, а „кога” се е появил кефа?    
Нали се усещате кой момент търсим? Адами и Еви чинно спазват заръката за плодене. И изведнъж се плесват по челата и си казват „бе, това определено е работа, отвсякъде си е Божа заръка с елемент на заповед, но защо само като на работа трябва да гледаме на упражнението” или нещо от сорта си казват? И започват да работят един или два пъти през живота си, а останалите 9200 пъти го правят за кеф (от тази цифра изключение правят българските мъже – те твърдят, че го правят седем пъти повече).   

image

   
Казват, че и делфините го правели за кеф. Чувала съм да се твърди и за шимпанзетата, а и за някои други примати /това, за шимпанзетата, е вметка заради дарвинистите/.
      Значи отпада идеята удоволствието от секса да е абсолютно свързана с разума. От което следва и, че технически може да е налице удоволствие, без говоренето, ухажването, комплимента, нежните думички и останалите досадни за мъжете неща, за които обаче ние жените твърдим, че без тях изобщо нямало как да стане.    
И все пак, кога е открит кефа от човека? Да, именно, от човека. Не от мъжът или от жената.  Уточнението е заради тези, които ще сметнат, че жените са открили удоволствието миналата година, малко след появата на Cosmopolitan на български, в който жените са прочели, че това не е само мъжка привилегия. Останалите знаят, че симпатичните картинки на пещерни хора, в които пещерняка влачи за косите пещернячката, са рисувани от мъже, които към днешна дата са влачени за мустаците.       Ако страстите се предизвикват от образи, или от усещания, или от спомен – човекът това го е можел още в още в началото при появата си. И животните имат памет, и приматите също /това пак за дарвинистите/. И Адам и Ева са имали памет, въпреки че при грехопадението може да са се опитали да се измъкнат с оправданието – забравих. Този номер, както знаем, не е минал.       
Май това е отговора – кефа не се е появил в последствие. Човекът така е изработен – две ръце, два крака, едно сърце, един кеф...и така нататък.

image

И още нещо в подкрепа на това: защо е заложено сложното, скъпо и рисковано начинание за увеличаване на броя на индивидите и осигуряване на приемственост между поколенията чрез полово размножаване, а не - възпроизвеждането без секс,  безполово размножаване? Би било значително по-лесно, свързано е с по-малък разход на енергия и се осъществява в значително по-кратки срокове.     
    Защото Господ /или природата, еволюцията – за дарвинистите/ е решил, че Човекът е довършен точно така – с две ръце, два крака, едно сърце, един кеф...и така нататък.    
 
  Кефът (или удоволствието от секса) по-скоро може да предхожда с малко появата на човека, но в никакъв случай няма как да се е появил по-късно.

 



Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Мнение
16.09.2009 19:14
Тъй като не са могли да говорят,първоначално сексът при първобитните хора е бил начин на комуникиране. Така твърдят някои учени, след проведени наблюдения над примати.Удивителното е, че в днешни времена този начин на комуникация е много широко застъпен. Особено при млекопитаещите, ходещи на два крака.
цитирай
2. анонимен - Приятно е да си мислим, че сме рожби ...
16.09.2009 19:35
Приятно е да си мислим, че сме рожби на удоволствието.Ако питаш мене, секса за кеф е спомен от времената, преди да бъде измислена бирата!:)
Но нямам доказателства!Мъжете, обаче, знаят защо!
Приятна вечер!
цитирай
3. lion1234 - Твърдо съм...
16.09.2009 20:33
,,за'' финалния абзац - кефът е най-хитрата уловка, чрез която ние се втурваме да вършим покрай нашата и ,,работата'' на Оня горе. Макар, че за мен лично, си остава все пак загадка защо именно чрез кефа биваме подмамвани да се възпроизвеждаме, след като бихме могли да бъдем заставяни да го вършим и по необходимост, както е примерно ходенето до тоалетна. Дали не е, с цел да обикнем живота, който в по-голямата си чзст май хич не е за обичане?
Накъдето и да се обърна, не ме напуска мисълта, че илюзиите и заблудите са главно условие за съществуването ни.
Поздрави!
цитирай
4. maymi - injir
16.09.2009 21:49
Вероятно излиза, че и сега няма какво много да си кажем по друг начин :)

tit
Това е също достойна за размисъл тема.. До момента умувах къде е началото - твоето е темата за края..
цитирай
5. maymi - lion1234
16.09.2009 21:51
Всичко, което се прави с удоволствие и с любов (дори една супа) се получава по-добро. Някъде там е идеята самовъзпроизводството да не бъде заставена необходимост...май..
цитирай
6. evrazol - Сексът за кеф не е само човешка привилегия
16.09.2009 22:13
Мъжките животни по природа са задължени, падне ли им да не отказват:)
Което разширява темата с нюанса - секс по задължение. А който съвестно си изпълнява задълженията, би трябвало да го прави с кеф.

Все пак това откритие е съпоставимо по значимост с великите географски открития. Може пи то е повратната точка от която човечеството е поело по пътя на цивилизацията.

Помните ли легендата за Прометей. Той дал на хората огъня - символ на библейската ябълка на познанието. За такова нещо с право са го наказали боговете. Та той е опорочил тяхната божественост. Можем да смятаме, че откривайки „секса за кеф” човечеството се е отклонило от божествената си основа, оставайки да се лута из канафките на правия път заради едното божествено изживяване.
цитирай
7. maymi - evrazol
16.09.2009 22:19
Неее....
Прочети пак онова за супата..
Господ е направил Адам с кеф и с любов.
И си е дал сметка, че следващите клонинги, ако не са направени с кеф и с любов, ще приличат на кафето, което ти поднася в кръчмата сърдитата сервитьорка, защото си мрази работата..
цитирай
8. evrazol - Следващите клонинги са сред задълженията
16.09.2009 22:31
Тука говорим за кеф. Нещо съвсем не задължително.
Както във всички други сфери и тук мъжете са откриватели и изобретатели. Те правят откритието, но жените по-добре се справят с един много съществен за еволюцията въпрос. Те намират приложение на достиженията. Приложения, които едва ли са хрумвали на самия изобретател. Кефа от секса се превърнал в бизнес. Превърнал се в шоу и така върникнал есхибиционизма, после порното и накрая турските сериали с претенции за духовност. За кефа са водени войни. Този кеф е повлиял на решенията на много велики мъже и безхарактерни жени. Превърнал се в двигател на историята и цивилизацията. Другата страна на материалистичния свят. Не духовната, а психологичната, културната и каквато се сетите. Но това са последствия.
Иначе как ли би изглеждала чистата любов???
цитирай
9. zaw12929 - Хубав постинг!
16.09.2009 23:57
Хубав постинг!
цитирай
10. july26 - Бени,ми той Евразол май го каза това,дето го мисля...
17.09.2009 08:25
От задължение, вменено ни от Оня горе сме се изхитрили да ни и хареса, а после жените го превръщат в бизнес и го използват като оръжие спрямо мъжете. Тоест, ако за мъжете е просто удоволствие и кеф жените комплицират ,както обиктовено, нещата с цел извличане на определени изгоди. От всякакъв вид. И понякога за тях кефът е не само този във сексуалният смисъл, щото знаем ,че при жените по-трудно някак се получава,не знам защо, а предимно в материално-йерархичен-детевъзпроизводен. Най-общо май е това.
Според мен идеята на Господ е била да напрови нещата нееднозначни,за да може да ни манипулира и отвреме-навреме и да се бъзика с нас, дето се опитваме да Му тълкуваме действията и мислите.А това според мен е най-големият кеф за Господ- да ни гледа сеира и мааалко като вдигнем главица и се осъзнаем какви ни е вменил да ги вършим и хоп!-да промени част от софтуера и пак да ни бутне по нанадолнището!
И после да ни каже ,че " Неведоми са пътищата Божи...", но все пак и:" Почукай и ще ти се отвори..."
!
цитирай
11. kalinkamarinova - Готин постинг.
17.09.2009 09:24
Много ми харесаха определенията за наука и философия. :) Иначе абсолютно подкрепям мнението на lion1234, особено финалното изречение.
цитирай
12. krasunata - "Останалите знаят, че сим...
17.09.2009 09:53
"Останалите знаят, че симпатичните картинки на пещерни хора, в които пещерняка влачи за косите пещернячката, са рисувани от мъже, които към днешна дата са влачени за мустаците."----> Едни млади антрополози от Франция предположили, че рисунките по стените са създадени от жени и може и да са прави. И тогава не им е било приятно на жените мъжът да се прибира с празни ръце и да я прихваща за косите. Логично е не човекът, който държи косите, а държаният за косите да го нарисува, да го запамети за следващите поколения като пример на мъжко-женски отношения - да знаят как не трябва да се отнасят към жените си, да им доставят кеф и месо, а не порция бой преди лягане... :)
цитирай
13. maymi - july26
17.09.2009 11:40
Ужасно!!
Ти си мислиш, че Господ обича повече жените!!
:РР
цитирай
14. maymi - kalinkamarinova, мерси :)
17.09.2009 11:44
А lion1234 без да знае ми помогна в един детайл, който ми се изплъзваше. Сега всичко е пълно..

krasunata, здрасти!
...и Господ е жена,...и Елвис е жив.. :)))
цитирай
15. borsi - Аз само не мога да разбера кой мръ...
17.09.2009 13:34
Аз само не мога да разбера кой мръсник измисли оргазма, че да ни разваля кефа с разните му женски гевезелъци ;)
цитирай
16. luben - По принцип
17.09.2009 14:42
защо се явява секса и преходът от безполови към полови организми е въпрос номер едно. След това ... явно са оцелявали онези, за които сексът не е бил само болка/някаква потребност, а и е имал нещо приятно в себе си. може да е имало и някаква случайност. не се знае. Не се знае и защо е кеф от чашка фермент или други неща. Шоколад. Или пура. Примерно :)
цитирай
17. maymi - borsi, luben, привети :)
17.09.2009 15:56
За този живот само разбрах, че нищо случайно няма.
Разбрах и, че тялото, сведено изцяло до равнището на биологията, се лишава по същество от пълнотата на духовното си съдържание.
И ако "в началото беше словото" или - първо е логично да е бил духа, а после материята...ако кефа от шоколада е кеф за сетивата и някъде много после е кеф за хранопровода примерно...

То излиза, че по всички правила на логиката и анализа, човекът първо е направен за удоволствия и някъде много после - за някаква работа... :))))))))
цитирай
18. july26 - Аре пак манипулации...изобщо не мисля ,че Господ обича повече жените
17.09.2009 17:57
те просто са неговият инструмент, с който до се гъбарка с мъжете. Защо му е да го прави- не знам, То нали ни е провил по свой образ и подобие,та и при него някои работи не са идеални. Ние понеже сме експеримент, оставил е при животните нещата да са по-простички така, по-естествени, а при нас ,както казах, малко по-комплицирани и нееднозначни. И чрез жените да манипулира мъжката половина от човечеството.
Някак не разбрах в по-горните ми размисли къде откри че мисля,че " Господ обича повече жените"...?!
цитирай
19. maymi - Ха, Юли...
17.09.2009 18:27
Просто казваш, че жените използват нещо си спрямо мъжете.
А както знаем - използващия по презумпция е или по-хитър, или по-умен от използвания.
Аз пък, както казах, знам че няма нищо случайно...
И от всичко това следва, че ПРЕДНАМЕРЕНО (щом няма случайно) Господ е разпределил кой ще бъде използвания и кой използващия. А щом (както уточнихме) използващия има повече качества, за да може да използва използвания, автоматично значи, че на използващия му е дадено повече. И понеже предполагаме, че ти на любимите си хора даваш повече отколкото на тези, които не харесваш...следва, че жената е любимото дете на Господ :)
Поздрави и не тъгувай от това :))))))))

п.п. А иначе - доста старание вложих в поста да избегна половото разделение и да говоря за човека общо..
цитирай
20. krasunata - А lion1234 без да знае ми помогна в ...
17.09.2009 19:55
maymi написа:
А lion1234 без да знае ми помогна в един детайл, който ми се изплъзваше. Сега всичко е пълно..

krasunata, здрасти!
...и Господ е жена,...и Елвис е жив.. :)))

А не бе :))))))))))
цитирай
21. doriana - Кой е казал, че само при човека, п...
23.02.2010 16:46
Кой е казал, че само при човека, приматите и делфините има удоволствие от секса?!?!
Той е преди да бъде измислен човека, определено!
;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maymi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1969610
Постинги: 43
Коментари: 1604
Гласове: 7478
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031