Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2007 16:12 - Право на отговор: Мъжете от сайтовете за запознанства
Автор: maymi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11572 Коментари: 28 Гласове:
1

Последна промяна: 18.10.2007 21:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес в препоръчани попаднах на блога на vagro и постинга му „13 фатални години в Сайтове за Запознанства”. Там сред воплите за житейските му неволи е направен опит и за дефиниране на различните видове жени, които се мотаят из сайтове за запознанства. Та Вагровото от частното към общото или обратното (сега нямам време да мисля и кое беше индукция и кое дедукция) анализиране, регламентира дамското отделение на сайтовете в ясно дефинирани групи по заболявания. Моят опит в някакъв вид дейтинг сайт е няколкомесечен, но категорично мога да си позволя да споделя наблюдения и даже обобщения - спомняте си разликите в мъжкия и женския начин на мислене и в полза на кого бяха разликите :Р . Който не си спомня да прочете ултимативната литература „Мъжете са от Марс, жените – от Венера” и тогава ще си говорим.

Та, основни видове мъже в сайтове за запознанства:

С ГОЛЯМ...НИК
Чудила съм се дали зад големите никове стоят малки... Но пък от това би трябвало да значи, че зад малките никове се крият големи..., а нямам такива наблюдения. Все едно, зад големи коли и големи пури, обикновено се крият и някакви големи комплекси (прекалено много неща започнахме да си обясняваме с комплексите, но мамка му – и прекалено много неща могат да се обяснят с тях). Иначе какво да очакваш зад ник 
SETERAZBIA ASAMLUDZAVRUZVANE
п.п.Между „зад” и „ник” има пауза. Условна пауза, ама пауза. Всъщност, пауза, ама много условна...


С ГОЛЯМО СЪРЦЕ
Още в името му се съдържа информация за характера на обекта, за намеренията му към теб и закани, на които няма как да устоиш. Особено като още в първите му думи те блъсне откровението „обичам всички жени” или „най-обичам да се забавлявам с жени
по купони” (да не се бърка с крилатото „кажи на една жена, че си импотентен и тя няма да има търпение да те опровергае”). Аз поне не познавам жена, която да изпитва мазохистично желание да стане част от мераците на въпросния за узаконяване на полигамията, нито пък такава, която с научна цел ще тръгне да проверява дали нейните качества тутакси ще накарат въпросния да мисли от множествено в единствено число. Още повече, че в заглавието на профила му осмислено и непоколебимо се мъдри филантропско послание от характера на „я елате всички пиленца при батко”.

НЕПРЕТЕНЦИОЗНИЯТ

Това е този, на който много спешно му се чука. Той толкова бърза, че няма време да се лигави с оригинални поздравления и ако не ползва от готовите (признавам - дават все пак право на избор) съобщения като „Вечеря?Кино?Секс?”, има някъде съхранено свое изречение, което пейства наред. Която отговори, тя ще е. Той няма нужда да му изпратиш снимка – абсолютно му е все тая, не досажда с въпроси за това, какво обичаш да правиш през свободното си време. Единствената съществена информация за теб, която го вълнува, е колко си бърза, за да стигнеш до някъдеси – мястото, на което той има намерение да ти докаже, че не подвежда в обещанието си „ше видиш, че съм ненормално добър”.

СРАМЕЖЛИВИЯТ
След всички кършения на пръсти и извинения, че ти нарушава спокойствието (все едно си подозрително извратена и влизаш в сайта, за да воайорстваш, а не да те безпокои някой), въпросния млъква и чака ти, на крехките си дамски плещи, да поемеш нещата по цялата организация на разговор, запознанство и цвят на сватбени покани вероятно. Ехооо.....позволихме ви да ни измислите еманципацията и толкова години да си почивате скрити зад нея....но, това е за пред хората. Насаме се дръжте мъжки. Иначе на сълзливото „защо не искаш да си пишеме?” няма как да не се изкушим да отговорим, „ми, защото НЕ ИСКАМ”.

ЖЕНЕН/ОБВЪРЗАН, КОЙТО СИ ПРИЗНАВА
Подточка А – мрънка, че е неразбран, необичан, недолюбен и недо... Някакви разлики с външния свят?!? Няма!!! За моето време, прекарано във външния свят, не разбрах само защо не се развежда, преди да тръгне да търси Истинската и Пълноценната. Но важното в случая е, че Той вероятно добре разбира.
Подточка В – виждаш ли, женен съм, но пък живота е един, обидно бил кратък и досадно било Той да не се забавлява. Остава Ти, оценявайки факта, че познаваш човек способен на отговорни  намерения за собствения му живот, да изпиташ устрем да си неговото временно житейско забавление. Как ще му благодариш за честта – прояви въображение.

ЖЕНЕН/ОБВЪРЗАН, КОЙТО НЕ СИ ПРИЗНАВА
Най-трудната категория. Задължително без снимка. Предпазлив, внимателен (а ако и жена му или съседката се подвизава тук без снимка) и извисен над дребните лични подробности. Толкова е добър с метафорите, че може да се сбърка с ФИЛОСОФА, но тук последиците са за по-дълго време. Така и не е ясна крайната му цел, май и на него не му е съвсем ясна. Но при всички положения лъжата и страха от разкриване – от дейтинг приятелката или от жената – го потормозва и го кара да внимава какво говори на сън. А това като кошмар на този етап е достатъчно и прави излишно регламентирането със закон наказание за лъже-представяне из сайтове за запознанства.

ФИЛОСОФЪТ
Той е в този сайт, за да поговорите. Всъщност, никакви диалози – той има потребност от аудитория. За да сподели своите възгледи за живота, до които е достигнал след много нощи мислене и анализ в продължение на 40-50 години (а можеше просто да си спести мисленето, преглеждайки Етика и право за 10 клас). Заради този тип мъже, сайтовете за запознанства трябва да са само и единствено с видео-връзка. Иначе много се губи от това, че не виждаш блясъка в очите му, когато те светва по отношение на поредното си прозрение. Няма значение липсата на нещо оригинално, за което да се закачиш и да поспориш, схващайки с цялата си същност, че човека иска да види в твое лице сборен образ на Великата инквизиция, пред която с печална упоритост да отстоява, че “И все пак тя се върти!”.

ПЛЕЙБОЯТ – МАЧО
Той е избирателно – пропусквателен. Да не си помислите, че няма достатъчно обожателки. На вън са в двойна опашка (двойна, защото се бият и скубят помежду си). Той е мъж, който „знае какво иска и как да го постигне” (никъде не споменава защо още не го е постигнал, но това е друга тема). Той е тук само, за да нагледа дамското отделение, за да се забавлява, да убие малко време и да придаде чар и стил на въпросното интернет пространство. Той е свободен пешеходец, който - пъхнал ръце в джобовете - само се разхожда свиркай си небрежно с уста. Ще отговори само на тези, дето „го кефят” и то при условие, че точно в този момент е „на кеф”. Да му се чуди човек какво прави денонощно в сайта...

Заключение:
Е, вероятно има и някои по-положителни категории мъже във въпросните сайтове. Ама ако ги формулираме, ще им отнемем възможността да ни изненадат /а и винаги има риск, да сложим летвата по-ниско от колкото са готови да скочат, така че – никакви автопрецаквания :)))))/



Тагове:   отговор,   мъжете,


Гласувай:
1



1. анонимен - :)
18.10.2007 16:42
ФИЛОСОФЪТ
а всъщност този тип мъже са абсолютни комплексари , те прикриват зад думите си невъзможността за реален контакт или напрадващата полова немощ , независимо че са около 40-те.Но пък израза "Да , аз съм готин защото знам какво искат жените и съм достатъчно интелигентен за да мога да говоря с тях на всякакви теми" - ами какво друго ти остава....като си кръгла нула в леглото , а самочуствието ти е до небето :)
това е насочено към конкретен потребител , който сигурна съм ще го прочете и ще се познае , а пък и много жени ще разберат за кого точно се отнася , приятна вечер приятелю
цитирай
2. viovioi - достойно отвърна на удара...Поздрави:))))
18.10.2007 17:05
И тук ще напиша долу-горе същото. Интернет е самотно занимание. И ни се предлага бягство.Това са сайтовете за запознанства. А категориите са огледален образ на типовете в реалния живот. И там същия избор имаме. Така че разликата е само в липсата на първоначално визуално и физическо привличане. Но това не е непоправимо.
цитирай
3. cefulesteven - аз пък
18.10.2007 17:07
Аз пък хубаво се посмях. С всеки намирам по някоя обща черта. Не, че са изявени черти, но това е защото освен всичко останало съм и суетен. Имам си по малко от всички мъжки глупости.
И ми е смешно:)
цитирай
4. dragoni1 - Ами интересно ми бе да прочета това постче
18.10.2007 17:20
Само не мисля, че защото някой повече плямпа и се задълбава за да тълкува взаимовтъзките на нещата които го заобикалят и отношенията, в които е с другите го прави комплексар. Наистина в наши дни философите не са на почит, но ... :-)
цитирай
5. анонимен - :))
18.10.2007 17:39
hubavo otgovori na mazniat gei
цитирай
6. maymi - dragoni1
18.10.2007 18:50
......не са на почит, но ... ще дойде ден, когато..... :))) Или не е това идеята!! Всъщност, жените по-скоро харесват мъже-философи. Дерзай :)
цитирай
7. maymi - cefulesteven
18.10.2007 18:51
Обикновено чета всичко, което публикуваш, и ти се радвам. Приемам думите ти като малка компенсация :)
цитирай
8. maymi - viovioi
18.10.2007 18:54
Не с идея да удрям или да се бия. Борбата на мъжко/дамската арена отдавна не е свободен стил, тя е само в класически - ние решаваме какво да се направи, а те носят отговорност :Р
цитирай
9. alisa - :)
18.10.2007 19:36
мъж ли е-видиш ли го да се дави-помогни му....да се удави:)), че на някои и това им е трудно да свършат сами...
е хайде ще оставим няколко за разплод :)))
има и свестни мъже - но те влизат в една друга категория единствената свястна според мен - синове :)))
цитирай
10. анонимен - ся, аз не се намерих в тоя списък. . . ...
18.10.2007 19:45
ся, аз не се намерих в тоя списък... ще съм ти извънредно благодарен, ако ме определиш някъде, защото иначе няма да се намерим кой знае докога и ще ме намери оная с наболите мустачки и голямата игла....
цитирай
11. maymi - pegyzi
18.10.2007 19:56
Ся....не се намерих...глезиш се :)))) Ми, избирай някой от образите и влизай в него :)
цитирай
12. solveig - Най-интелигентният постинг от ...
18.10.2007 20:56
Най-интелигентният постинг от месеци насам.
Ако ми позволиша да изкажа и лично мение.
От моя опит мога също да добавя че онлине срещи и запознанства крият и своите уловки.
1Снимката проваля нещата.
2Човекът не е този за когото се представя(все пак в е-нет си бог)
3 разговор по телефона - гласът и дикцията също са важен фактор.
4 по-добре познанство на живо от дни от колкото лчбов по интернет с лъжи
цитирай
13. bros - Уф,
18.10.2007 23:53
дет' си загубих времето да ти чета поста!
цитирай
14. анонимен - :)))))
19.10.2007 00:03
знаеш ли какво разбрах от постчето на VAGRO не харесва жени има ги за конкуренция ама още му е трудно да се осети .Да му помогнем и подкрепим:)))
цитирай
15. errorreport - Яко! :)
19.10.2007 00:35
Посмях се, мерси. Нямам никакъв опит със сайтове за запознанства, обаче ти ме отказа тотално :) Тоест, за малко да излъжа - един път влезнах да разгледам профилите, зададох някакви параметри за търсене, но всички резултати попадаха в един раздел, най-общо казано "инертни малоумници" - там, където трябваше да направят описание на себе си, пишеше "Питайте ме и ще ви кажа", "Много мразя като трябва да се описвам", "Другите да кажат какъв съм" и прочие доказателства, че него го мързи да си завърже връзките на обувките, камо ли да прояви усилие и въображение да си направи едно кратко автоописание. Представих си как трябва да му вадя думите с ченгел от устата на такъв, да поемам инициативата за всичко и да го изграждам от нулата, за да установя след време, че съм стигнала до минус безкрайност. Та по описаните причини, още тогава се отказах от сайтовете за запознанства, но твоето духовито описание е много по-добро основание :)
цитирай
16. maymi - solveig, errorreport - мерси :)...
19.10.2007 09:56
solveig, errorreport - мерси :)
Хеееей.....никой да не е посмял да се отказва от сайтовете за запознанства заради този памфлет. Познавам 2 /две/ двойки, които се запознаха там и си живеят щастливо. Е, продължават тайно да се мотаят из въпросните сайтове, но това е тема за друг коментар, например "Сайтовете за запознанства - първи симптоми на пристрастяване" или "Модерната параноя - днес няма да мога да си видя съобщенията в елмаз"...
цитирай
17. maymi - bros
19.10.2007 09:59
Нищо лично, приятелю....Абсолютно съм убедена, че тези класации не те касаят, мога да го публикувам и по-отговорно :)))
Анонимни - нищо не трия от коментарите, но.....бе не е гот. Нали!?
цитирай
18. анонимен - Дали не те знам коя сиии :) Знам те аз, ...
19.10.2007 10:56
Дали не те знам коя сиии :) Знам те аз, готина си. Ще те причакам в сайта изотзад и няма да има мърдане:)
цитирай
19. stone - абе докато са безплатни, така ще е
19.10.2007 11:00
и друг път съм го казвал. сульо и пульо влизат там и разводняват положението, няма никакви лимити на колко жени могат да пишат, съответно действат по закона на големите числа (т.е. като опиташ на хиляда места, все някъде ще ти вържат) и само разводняват положението. има и свестни хора (аз също познавам хора, които даже се ожениха от такива сайтове) ама се губят в тълпата.
цитирай
20. анонимен - до горния
19.10.2007 11:27
А ти какво искаш- сайтове за сульовци, сайтове за пульовци и сайтове за избрани като теб ли бе :)
цитирай
21. demoniceye - Изключително точно си ги описала
19.10.2007 14:35
Аз лично си бях създала стереотипни отговори клишета, за всеки един от гореизброените красавци. :D НО! За щастие има и изключения от категориите. Слава богу.
цитирай
22. анонимен - Истината е,
21.10.2007 00:11
че всички там са неудачници.. колкото и да звучи зле това е общият знаменател ..
цитирай
23. maymi - Ееее... ано 22
22.10.2007 11:45
Виж, за да имаш информация и ти си пребивавал там, нали? Себе си слагаш ли под знаменателя :))
цитирай
24. neanonimen - &
23.10.2007 18:49
I koga tva?Nishto ne razbrah,no pyk mi haresa.Pozdravi.
цитирай
25. apollon - pozdravi za klasaziata:)))
23.11.2007 01:23
pozdravi za klasaziata:)))
цитирай
26. maymi - @neanonimen, @apollon
23.11.2007 10:14
Мерси, мерси... :)))
цитирай
27. анонимен - Леле
07.01.2008 17:01
колко съм бил прозрачен:)))):D
цитирай
28. анонимен - ку..ку..мое ли да кажа аз другарко...
14.02.2008 10:00
Не се му връвай дЕте...преди 13 години неаше нет...камо ли дейтинг сайтове ...а па тоя льолю във Видин си е играел по онова време с перфокарти...:))))...лъжа ..измама..провокация. ...конспирация...:))) Оня с двата ножа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maymi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1972302
Постинги: 43
Коментари: 1604
Гласове: 7478
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930