Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2008 15:11 - Страхотни балкони
Автор: maymi Категория: Други   
Прочетен: 19269 Коментари: 32 Гласове:
1

Последна промяна: 04.09.2008 15:17


Каква е Вашата първа реакция?

Красиво е. Това е обидно. Добре, че децата не са наоколо. Браво, страхотни бомби.  Неподходящо. Нецензурно.

image



Преди няколко дни американското списание Babytalk - безплатно издание за майки, излезе с такава корица:

image



Това предизвика зариване на редакцията на списанието с писма от възмутени граждани. Повечето намират корицата за нецензурна и прекалена. И това след като около две години темата „Кърмене” присъства в дебатите, медиите и блоговете им.

Стана ми любопитно при нас как би се приела подобна снимка. Какви настроения би предизвикала. Как биха реагирали хората. И какви ще бъдат първите им асоциации и усещания (това ми е най-любопитно).

Свикнахме с разголени жени по списания, телевизии, билбордове. Щом ги има и щом продават нещо си, значи събуждат необходимите емоции.

Какво обаче представлява за сетивата и емоциите гледката на кърмеща жена в парка или влака?

А колежка, която ни бута в лицето подобен лайф на някой от диваните в коридорите на офиса?

image


Съвременното общество е фокусирано върху гърдите като сексуален обект. Когато се влезе в категоричния стереотип, може ли съзнанието да отдели гърдите, които продават автомобилни джанти от гърдите, които кърмят?

Една кампания с апел към майките да кърмят децата си, дори когато се налага да започнат работа скоро след раждането, с мотивиране бебехраненето да става на работните места или в парковете, може ли да направи поразии върху друг сектор – минаващите през парка тинейджъри например?!

За и Против:

Да. Женските млечни жлези са популярни главно като секс-символи, а не като източник за храна на някого.

Но пък става дума за нещо свято – майка и дете.

Прекрасно, като святи отношения, нека си останат интимни и тайни, а не споделени със случайните минувачи.

Кърменето е естествен природен акт.

Бебеправенето също – мъжкият пенис е функция в случая. Защо неговото показване да е порнография тогава?

Да, но кърмещи на видно място жени могат да мотивират маса кифли, които съзнателно не кърмят бебетата си (дори не помня какви бяха тъпите им аргументи).

Да, но българският мъж не може да бъде разстройван и провокиран, като му се появяват жени, извадили на показ едни от най-убедителните си оръжия...



image



Та.

Първото усещане, първата мисъл, какво провокира гледката на кърмеща жена?!

 

Споделете, моля Ви!

 






Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bamby13 - идилия, това е първото ми усещане
04.09.2008 15:24
Не мисля че е нецензурно. Далеч по-нeприлична e гледката на човек силно обезен, тъпчещ в устата си печено месо,а по брадата му се стича мазен сос
цитирай
2. gothic - Да, гърдите са мощно сексуално &...
04.09.2008 15:25
Да, гърдите са мощно сексуално "оръжие" в наши дни. Това обаче не се отася за жена, която кърми детето си. А на въпроса ти ще отговоря така - съпругата ми кърми сина ни почти година. Какво ли е усещането ми тогава? Страхотен постинг по значима тема! Благодаря ти за него!!!
цитирай
3. maymi - @
04.09.2008 15:32
bamby13
....за теб идилия, а ако децата ти видят снимки или кърмещи жени? За тях, или психиката им?!

gothic
....аз също ти благодаря за мнението.
цитирай
4. gantree - :))
04.09.2008 15:43
Нецензурно и неприлично - хахах, как ли пък не!
А това, че въпросното списание е било "заринато" с разни възмутени писма - е, и? Идиотите са си неразделна част от всяка аудитория, и тези писма просто потвърждават това.

Поздрави.
цитирай
5. maymi - gantree
04.09.2008 15:48
Да бе, Ган. Ама се опитах да си представя мъжкия начин на мислене и усещане. Вярно - от едната страна има бебе, но от другата - красива жена примерно.
Когато съзнанието свикне с едно клише (гърди-еротика), достатъчно ли е, че тук в симбиозата на кадъра има и бебе?!
цитирай
6. bamby13 - Може би при мен е "професионално изкривяване"
04.09.2008 15:49
но не мисля че има нещо стряскащо в кърмеща жена и че психиката на децата ми ще пострада ако ги види на снимка или на живо.
Не съм привърженик на безцелното разголване, но още по-малък привърженик съм на криворазбраният морализъм
цитирай
7. soho - На мен може би първата ми мисъл е с...
04.09.2008 16:17
На мен може би първата ми мисъл е свързана с болката, която изпитва кърмеща жена (от разранените зърна), но иначе самата гледка е много мила.
цитирай
8. gantree - @ maymi
04.09.2008 16:19
Не искам да звуча неразбираемо, но ми се ще да кажа, че точно аз не съм най-подходящият избор по отношение на това "що е то мъжки начин на мислене и усещане". Нямам никакви сексуални отклонения и смущения, вследствие на което по напълно нормален начин успявам да правя разлика между тези две привидно сходни неща. За мен една такава гледка - майка, кърмеща дете - просто не звучи еротично, но не знам как да го обясня. Предполагам, че все ще намине някой небалансиран извратеняк насам, и ще успее да обясни на всички любознателни дами що е то еротика в гледка като тази :))

Поздрави.
цитирай
9. vivantcev - Един приятел преди време ми разк...
04.09.2008 21:28
Един приятел преди време ми разказва. Често си ходели на гости със съсед. Жена му, актриса, кърмела детето им в хола при тях. Чуствал се страшно неловко, защото харесвал актрисата. Харесвал я като жена. Не е еднозначна темата.
Мисля, че нашето общество въпреки, че изглежда разкрепостено не е готово за кърмене в офиса. А не е и изключено самия акт да не ти изглежда само идилична картина.
цитирай
10. fenris - напълно
04.09.2008 22:11
естествено!
цитирай
11. kundalini - Чисто. Истинско.
04.09.2008 22:26
Това е първата естествена връзка, за която мъжете ревнуват, че не могат да дадат на децата, но природата е отредила...........по-съвършения вид да е по-отговорен!:)))))
Поздрави!:)
Макар че когато не можеш да го дадеш на детето си, изпитваш чувство на вина! Но това е друга тема.:)
цитирай
12. evrazol - Цицата
04.09.2008 22:51
Вековен български символ
Тя е еротика, прехрана, далавера. Едва ли има по- универсално средство за въздействие върху психиката на родната фауна. Най обичаме където правим "едни работи" да правим и едни други работи. Та, както в постинга за въртящата се фигура, така и тук мнението зависи от моментното настроение на коментиращия.
И трябва да му вярваме, отнасяйки съответното становище към съответната нагласа.
Вие кърмете, а кандидати да сучат винаги ще има, да ги поживи господ. Пък кой с каква идея го прави май няма значение, ако можете да кърмите. Щото едно е да го натаковаш, а друго да го накърмиш и спре да реве. Лошото е че оредяха кърмачките и отидоха на някакви паради да парадират.
Аз смятам че на снимките липсва табелката - "Само за ценители". Тогава всичко ще си дойде на мястото без противоречия. Друг е въпроса кой, какво цени.
Но бях ценител като малък и си оставам такъв. Нали това не е мания? - Просто нужда и естетика. Веднъж едното дважди, другото.


Смяташ ли че монокините задоволяват чужди нужди??? И може ли това да се третира като жизнеутвърждаващ ексхибисионизъм?
Хе-хе!
Поздрав!
цитирай
13. анонимен - Циците са си цици братче. Стига сте ...
05.09.2008 10:26
Циците са си цици братче.Стига сте се правили на излишни моралисти.Бъдете мъже и си говорете нещата така както ги мислите.
цитирай
14. viovioi - Природен феномен е храната от гръдта на майката!
05.09.2008 11:15
Това е нещо споделено с близък. Не мисля, че трябва да се афишира. Не е грозно, но е някаква безсмислена демонстрация на свободомислие и разкрепостеност. Мисля че това е нещо интимно и трябва да остане като тайнство, вълнуващо и незабравимо.
цитирай
15. анонимен - Приемам кърменето на публични м...
05.09.2008 11:48
Приемам кърменето на публични места, да защо не преди два дена в нашта градинка една майка си го кърмеше на пейката на мене лично ми стана кеф.
Деси
цитирай
16. анонимен - Eva76
05.09.2008 11:51
Аз съм кърмила по точно цедила в някоя тоалетна и съм хранила детето на обществени места.Но винаги съм срещала неодобрителните погледи на някоя възмотена бабка.Но въпреки това съм си хранила и преобувала детето,е кво ся като не им харесва да не ме гледат,или заради тях да си стоя в къщи в хубавото време.За мен няма нищо лошо в това да видя как някоя мама си кърми детето/естествено не да се разголи прелестите/а дискретно,и да видиш малкото мъниче колко устременно сучи.......е няма нищо по мило от това.Винаги съм насърчавала мойте приятелки да кърмят колкото може по дълго,защото аз нямах тази възможност,И честно да ви кажа в морската градина на всяка пейка можете да видите през летния сезон много майки който си кърмят децата,и найстина гледката е велика.
цитирай
17. maymi - Мерси - bamby13, soho, gantree, kundalini!
05.09.2008 12:43
И за мен внушението е за нещо идилично, мило, част от естественото и природното.... Аз съм жена обаче :))

viovioi, vivantcev
Извън общия дебат и философията, психологията... и аз не знам до колко кърменето трябва да остане като интимен ритуал и до колко може да се изнесе навън.
цитирай
18. maymi - evrazol- е :)
05.09.2008 12:48
Смятам, че при монокините даването и получаването са почти изравнени (да ти се не знае примера, когато става дума за майка и бебе :)

Иначе определено - преди седмици на кърменето, демонстрации, кампании - не трябва да се прескача подобен дебат. Без амбициите да свърша тази работа, просто на мен ми беше любопитно.

цитирай
19. vesistefanova73 - Второто си дете го кърмих година и ...
05.09.2008 13:38
Второто си дете го кърмих година и малко. И го кърмих "на поискване" - което ще рече, че не съм го кърмила по час, а когато той си поиска. Нямаше как винаги да съм си в къщи, когато той огладнее...Сядах на някоя пейка и дискретно го кърмех...Не съм останала с впечатление, че хората се притесняваха. Все пак не си вадех гърдите на показ. Има си начин да се кърми на обществени места, без да скандализираш. А когато ни идваха гости, кърмех в другата стая - за да не ги притеснявам. Истината, както винаги е по средата. А относно картинките - много са красиви. Но аз съм жена...
цитирай
20. mitternacht - Що бре!
05.09.2008 15:02
Много си е симпатично даже!
Нъл всеки знае, мъжете накъде се ориентираме при форплея (ако тъй беше термина)?!
цитирай
21. wonder - Естествено и красиво като...
05.09.2008 16:12
... самата Природа-Създателка!

Еее, за мъжете и... многофункционална универсалия на харизматичната женска власт при Докосване. ;)))
цитирай
22. ivesa - Отговор на въпроса в края...
05.09.2008 21:15
Кърменето провокира любов и грижа към бебетата.
Поздрави!
цитирай
23. evrazol - В смисъла на това което вече казах
05.09.2008 22:59
и аз съм съгласен с ivesa. Така е.
цитирай
24. mapplethorpecala - m-oi ,oi,Oi...toy
06.09.2008 11:22
така или иначе всички ние сме минали през този период,но за едни от нас това има съществе отпечатък.за други става принцип ,който управлява

влеченията,усещанията,желанията,фантазъма,формиането ,формирането на аза.(фройд
-орална фаза,формиране на аза в периода на разцепване .../откъсване,разделние.clivage de moi ,spaltung)
много ще ви изнанада навярно това,което ще кажа понадолу.
това е първата ситуация на

дивизия.на разделение,на откъсване на субекта.по някакъв начин ние никога не сме само

в едно тяло.

понататък.

когато бях 5 или 6 годишен си спомням че гледката на майка ,която кърми многоме

възбуждаше.
но после започнах да изпитвам срам от голотата си!

бях на 6 години,когато вече не исках да ме преоблича майка или баба.не исках на плажа

да щрапам гол.тогава беше последното ми къпане гол в охридското езеро и във

Вардар..пред погледа на братоведките ми,които бяха в 3 ти ,7 -ми и 9 ти клас.

умирах от яд,че те мевиждат гол а аз тях не.

и така след като вече почнах да се срамувам от голотата си,срамуване е доста

неподходяща дума,може би съм си давал сметка,че съм еротически обект ,доколкото е

онзи авто -еротизъм.и вярвах,че и околните биха ме възприели така.
и така постепенно някъде около 3 ти клас ,то ест някъде около 10 та ми годишнина си спомням че беше последното ми организирано ходене на лов с децата от махалата за гледки на кърмещи майки..повечето в парка.изваждаха циците и почваха да кърмят пред

погледа на минаващите.сякаш манифестираха майчинството ,някаква гордост от рода "имам
тяло" habeo corpus" докато кърмя то е ненанакърнимо.никакви еротически помисли -ако
обичате.само че днес си мисля че едва ли е било точно така.няма как тази ситуация да
не е била еротическа за майката.Това,коетоказвам мога да докажажа.преди време чух
разказ за ситуация,която беше напълно аналогична на тази..само че момчето не беше
кърмаче а момче в 8 за 9 клас.
някъде обаче около първите ми сексуални отношения с момичета много отчетливо си

спомням,как започнах да си извръщам главата от гледката на кърмене,колкото и красива жена да е била майката!
Предполагам този срам е същия поради,който изпитвах срам като дете на 6-7 год..
явно колкото по-разумен ставаш,колкоъо повече детската сексуалност остава надалеч,колкто по-културни ставаме ние започваме да ретроактивно да оневиняваме своят детски еротизъм.

със сигурност обаче това е ситуация,която действа като заплаха.че аз и тялото от което бозая сме едно.че няма да има какво да ме раздели от майката.че дори когато сме разделени,откъснати пак оставаме съединени!

това е този страх ,който ме кара да не гледам съединяването на бебето през неговата уста ,захващайки се за мейката през нейното зърно итака те стават едно..преминават хранителни сокове и двамата са частот една и съща система..машина..или двемашини закачени една към друга.като в същото време бебето е истинския мотор,понеже в него е устройството за изстискване на млякото.неговата уста вече е много слен механизъм без който тялото на майката не може .малко е странно.че всъщност ние смятаме,че майката храни бебето..а всъщност то откъде има енергията да смуче..този drive,pulsion е преди всяко механическо,физиологическо настройване към процесите на захвранване,обмен.трансмисия.

сигурно разбирате,че освен всичко друго искам да кажа,че това си е една ситуация в която вероятно повечето усещат че там няма друг,че това си е все същото наше тяло..
донякъде това,да не искаш да гледаш как бебето суче от майчината гръд е перверзното..
а това да искаш да гледаш е напълно моралното и свойственото.
цитирай
25. анонимен - Александ
02.10.2008 09:45
Снимката е сладка. Все пак това е малко човече, което няма нищо общо с еротиката. Перверзниците да траят в ъгъла. Все пак да не забравяме, че тази снимка е малко или много идеализирана. Нямам против да кърмят жените, но все пак това което аз съм наблюдавал е, че някои ползват едни одеяла с които се намятат. Защото тази гледката би могла на един и същ човек да действа различно в различни моменти. С една дума малко дискретност не вреди, но пък с кое действие не е така?
цитирай
26. ivesa - Събужда умиление
02.10.2008 21:06
Несъпоставима е с мастурбациите на ексхибиционис,рано сутрин в градинка до спирка или до училище.
цитирай
27. eien - В Япония се продават симпатични "покривала" от памук,
01.12.2008 04:36
с които бебето, което се храни от гръдта деликатно се покрива. Не прави впечатление, не се излага на показ, въпреки че никой няма да направи забележка, ако някоя майка реши да не го използва.
цитирай
28. анонимен - Винаги ме е отблъсквало
12.02.2009 18:53
Не ми изглежда нито сексуално, нито симпатично. Просто пробужда някакви дълбоко заспали животински инстинкти в мен, а човешкото ми съзнание се дърпа погнусено и ужасено от мисълта, че да - хубавите, големи цици не са сексуален обект, създаден за похотливо мачкане, смучене и дърпане, а някакви млекоцентрали с всичките му там тръбопроводи и прочие. Гадно ми става при мисълта, без майтап... Така ми беше и като трябваше да си кърмя децата. Сигурно затова нямах кърма и няколко дни след раждането си трябваше да минат на изкуствено мляко, миличките...
цитирай
29. damnation - като изключим прекалените мора...
26.06.2009 13:04
като изключим прекалените моралисти, религиозните фанатици и кукавелници като анонимното над мен, кой изобщо намира нещо лошо или противно в това ?
цитирай
30. alison - Гледка на кърмеща жена.
17.09.2009 19:13
Прекрасна е!
Древните не са се стряскали от тази гледка.
Това си е библейска картина!
Богородица също се изобразява И по този начин.Кърмеща.
Ако в днешно време тази гледка се коментира многозначително,за това е виновна, преди всичко псевдокултурата, налагана от рекламния бизнес.
Заради това и Жената, използувана в рекламата винаги изглежда глуповата,тъповата....А като кърми детенцето си-тогава пък-еротична ,съблазняваща и други НИСШИ,ПРИНИЗЯВАЩИ я сравнения и асоциации...
Общество,което е лицемерно и дори,отчасти -извратено!
цитирай
31. nestor - :)
04.03.2011 23:42
кой ,какво ти си мисли аз си помислих за балкон с цветя и прочие,не е истина до къде съм я докарал с тези китки;)
цитирай
32. анонимен - Hello!
02.02.2012 12:03
Hi! my identify is Jully. I would like to meemeet respected attendant :)
This is my homepage - http://jskdh5jkd7djh4.com/l
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maymi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1969677
Постинги: 43
Коментари: 1604
Гласове: 7478
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031