Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2008 14:02 - Ползват ли се психотропните оръжия!
Автор: maymi Категория: Други   
Прочетен: 16012 Коментари: 24 Гласове:
0

Последна промяна: 21.02.2008 16:27


Всъщност, има ли такива? А секретни програми за психически шпионаж?   През 70-те – 80-те години на миналия век се появяват първите съобщения за участието на специализирани звена към военните щабове на великите сили в т.нар. психически шпионаж. Някои от тях са опровергани веднага. За други се премълчава. И до момента над определени изследвания в областта на парапсихологията стои печат "свръхсекретно".
Периодично се появяват информации за един или друг случай, при който всички особености сочат към използването на психотропно оръжие. Не говорим за вестниците „Феномен” или „Строго секретно”. Цитирам публикации на разследващата журналистика, известни със сериозността си издания, както и книги, автобиографии или скандални споделяния на работещи или работили в съответните щабове експерти.

Някои от информациите със сектантска категоричност привеждат случаи, обяснения и факти с детайлни подробности, други – са с привкус на платено поръчково опровержение, трети – с хипотетичен уклон, с вид на аргументиран анализ, в който психотропното оръжие се явява единствен възможен вариант, след логичното отпадане на всички други възможности и логики.
 
Какво представлява психотропното оръжие според запознати с материята? Най-общо казано, това са генератори, излъчващи вълни с определена честота и интензитет, които въздействат на човешката психика. По този начин например би могло да се внушава чувство на обреченост и паника сред населението или армията. При опитите за осъществяване на дистанционен масов контрол се използва способността на електромагнитни вълни с различни честоти да предизвикват определени ефекти върху поведението и здравето на човека.
При индивидуално въздействие човекът, обработен по психотропен метод, става лесна маша за изпълнение на определен тип поръчки. Предимството пред всички останали изпълнители на мокри и по-малко мокри поръчки е, че при Нашия обработен напълно се изключва риска, наречен „човешки фактор”, заради който изпълнителя на задачата може да я провали – от емоция, страх, моментен отказ. Второто предимство е, че изпълнителят  на поръчката обикновено, след самата операция, няма спомен (или поне не ясен) защо, как и какво е извършил.

Пример – известният като убиец на Джон Ленън Марк Чапман. Въпросният Чапман далеч не бил типичен търсач на известни личности и след като го пратили в затвора, отхвърлял всички възможности за медийна изява. Дори непосредствено след ареста си, моментът, в който убийците на видни личности обикновено са най-словоохотливи, той бил затворен и плах. Отделно официалната „диагноза”- типичен убиец на известни личности с цел да бъде забелязан или известен, става неубедителна с поведението на Чапман след убийството на Ленън. Детективът, който бил определен да разпита Чапман веднага след убийството, стигнал до някои смущаващи заключения: “Категорично не е логично да се твърди, че Марк е извършил убийството, за да се прочуе. Той още отначало не разговаря с пресата... Възможно е Марк да е бил използван от някого. Видях го вечерта на убийството. Внимателно го проучих. Изглеждаше като предварително програмиран”. Всъщност Чапман не бил “побъркан самотник”. Той се справял отлично с работата си на детски съветник в религиозен летен лагер и имал много приятели. Чапман изчезнал няколко месеца преди убийството и твърдял, че ходил на “околосветско пътешествие”. И като към всичко това добавим, че Джон Ленън е бил ляв противник на Рейгън, привличал вниманието на световните медии и се ползвал с безпрецедентно влияние сред американската младеж – нещата придобиват и мотив. Само няколко седмици след излизането на новата плоча на Ленън, определено пацифисткия албум “Двойна фантазия”, певецът бил мъртъв.
 
С две думи, всички предпоставки за употреба на психотропно оръжие са на лице: раздразнителност на най-високите държавни нива, които държат в ръцете си ресурса на всички възможни за използване средства, неадекватни обвинения към убиеца, симптоми на същия, съмнително повтарящи схемата на поведение след психотропна обработка. Някаква такава, на каквато има индикации да е бил подложен и призналият се за убиец на втория Кенеди - тъмнокожия Сирхан Сирхан, въпреки че технически няма как да е той – Кенеди е застрелян от близо, има барутно изгаряне около раната от куршум, което показва, че оръжието на убийството се е намирало на не повече от седем-осем сантиметра, а според всички свидетели, Сирхан не успял да се приближи на по-малко от два метра от сенатора. 
Информация от първа ръка: -         Преди няколко години един от популярните българи, след приключване на политическата му кариера се върна към разработките. Към момента бяха в посока изучаване/използване на интуицията, шестото чувство, първата мисъл или както щете го наричайте; -         Преди месеци в един клуб се случих на една маса пред водки и сельодки с друг от тези (известен с присъствието си и ръководенето на онази прословута Царичинска дупка).... След някакво време на софрата (той ми се падаше от дясно на масата) ме попита какво става с болката в дясно при мен. Дявол да го вземе – такава болка се беше появила и тъкмо обмислях дали няма да е жестоко от моя страна да ги лиша от присъствието си. Такива ми ти работи.....
Та, кое ли е по-логичното: Имайки предвид доказаното, че във всеки слух има доза истина, стремежа да се изкарат коментарите за такъв род мероприятия в графа научно-популярна и художествена измислица, предизвиква съмнение. Или – хайде стига с тази „Теория на конспирацията”, тя е за неудачниците, които си търсят поводи за оправдание на липсата на собствен ресурс за справяне със света.

п.п.Унесена в такива размисли, вълнението по повод наредбата за следене на интернет-а ми изглежда дребна цвъчка в голямото :))  



Гласувай:
0



1. анонимен - Програмирането в Бг
21.02.2008 14:05
Започна веднага след 1990 г. Творения като Кашпировски обикаляха надлъж и нашир и ....бъркаха в мозъците. Сега вече ми се струва, че това което се случва у нас, е било замислено отдавна...
цитирай
2. анонимен - За тези като Кашпировски е ясно, ...
21.02.2008 15:27
За тези като Кашпировски е ясно, Еклесиаст.За другото съм се чудил до къде е истината и от къде нататък започват легендите. Мисля,че скоро нито на мен нито на вас ще ни стане ясно.
цитирай
3. maymi - !
21.02.2008 15:36
И в най-убедителните "доказателства" за съществуването и използването на психотропни оръжия се спрягат щабове в ЦРУ или бившето КГБ.

eklisiast, уточни моля те - "това, което се случва у нас, е замислено отдавна..." Замислено къде?
цитирай
4. vivantcev - ^maymi
21.02.2008 16:11
Виж за тези две известни убийства не се бях замислял. Така погледнати определено има много нещо,което не е казано.А щом нещо не се доизказва, значи има повод някаква информация да не достигне до масите.
Не се ли наричат психотронни оръжия?
Едно е сигурно-който владее психо оръжията, той владее света.
цитирай
5. анонимен - Използването на парапсихологията ...
21.02.2008 16:16
Използването на парапсихологията за разузнаване и шпионаж има толкова знаменити исторически примери, че и най-големите скептици вече мълчат. Само че въпросите, свързани с психическия шпионаж, стават все по-секретни. Това е ясно защо.
Иначе Мейми, твоят човек от заведението, каквото и да си говорим за Дупката в Царичина и за другите наричани забавни операции, екстрасенси вземат активно участие в десетки операции в различните части на света.
цитирай
6. fro - .
21.02.2008 17:35
По време на размириците '97г.у нас се е повдигнал въпроса за изпозлването точно на такова оръжие над тълпите, но са се отказали. Естествено обсъждането е било в тесен кръг. А действието, както ми го обясни моят източник- свидетелят на въпросната дискусия, се състои в създаване на прекомерно еуфорично настроение сред тълпата, изразяващи се в танци и веселие, и правещи я тотално беззъба.
цитирай
7. maymi - :))
21.02.2008 21:02
Хм....Фро, сещаш ли се да си виждала подобни състояния на тълпа някъде :))
цитирай
8. kpaceh - пак боцна ...
21.02.2008 22:14
пак боцна тема попадение! :)
цитирай
9. анонимен - Даа
21.02.2008 23:52
Вече е открито това оръжие и то се прилага бавно и незабележимо. С какво ли?
Чрез храната!
Ставаш това което ядеш.
А ние хем го плащаме, хем и сами си го приготвяме.

п.п. Но преди да омекнат мозъците на ...се получава едно втвърдяване...:) То вече се забелязва в тъй наречените "твърди глави" :)
цитирай
10. diesirae - Възможно е...
22.02.2008 17:33
Но, нека помислим... Нещо подобно така или иначе се твърди от времето на примитивните хора по отношение влиянието на планетите и звездите. И тук, струва ми се имаме същата ситуация. Предполагаме (дори може да не сме убедени), че има такова нещо, но всъщност ние няма как да му въздействаме, да го избегнем... Защо ли? При планетите ясно, че не можем да им сменим местата... В нашият случай, може да се предположи, че оръжиетое измислено така, че даже някой да се досети, да забрави, че е манипулиран... Ок.. И какво правим? Ами, единия вариант е да се опитаме да се пазим, да променим поведението си за да избегнем опасността, която обаче сама по себе си не познаваме. Т.е. свиваме поведението си до нещо, което намираме за "крайно необходимо и сигурно"... Другият вариант... не обръшаме внимание и правим каквото си искаме, пък да става каквото ще... Да де, ама и двата варианта на практика почиват на някакво невежество... Представете си, че сте пътешественик и изведнъж пред вас се изправи огромна планина... какво ще напавите? Е аз предлагам да реагираме по същия начин и в случая с психотропните...
цитирай
11. evrazol - Аз ползвам такива оръжия.
22.02.2008 21:16
С една такава джаджа гоня къртиците на вилата. С друга се пазя от комари. А на съседите най-силно им влияе уреда "кучегон" - той в същност е предназначен за предпазване от улични кучета. Натискаш копченцето и кучето на съседите полудява. След известно време и съседа полудява. Немога обаче да преценя дали телевизията не му влияе повече.
цитирай
12. anlov - ?!
23.02.2008 08:54
Чел съм, че мистериозният институт Тависток се занимава с някакви такива разработки.
За него се твърди, че е истинският създател на НАТО - световната военна суперсила, която е техен възможен потребител, имайки предвид с какво точно се занимава.
Да, лично аз съм склонен да вярвам в съществуването на подобно оръжие.
цитирай
13. maymi - diesirae
23.02.2008 14:33
Ако изведнъж пред мен се изправи огромна планина... нито е гот да се правиш, че я няма, нито да се скриеш........ сигурно ще се катеря - няма как иначе.
Ти също, предполагам...:)))
цитирай
14. maymi - evrazol, 9. анонимен
23.02.2008 14:36
Психотропно оръжие - ширпотреба.... За битови нужди. Вече и във вашия супермаркет.
цитирай
15. maymi - doctorjivago, anlov
23.02.2008 14:42
Че се работи в посока "психотропно оръжие" би трябвало да не е тема под въпрос (формулата Власт и пари се решава със всички възможни средства), за контролът над масите много народ биха направили много неща.....
Дали разработките са дали завършени резултати, дали е прилагано някога и дали сега се употребява....това е вече другата тема...
Аз например все още за себе си не съм срещнала убедително доказателство или ситуация, в която да няма второ мнение....
Но пък - един Господ знае какво точно "виждам"....
цитирай
16. evrazol - Извън шегата
23.02.2008 23:29
Едва ли ще е толково просто. Такова оръжие ще действа на инстинктите и емоциите. Но едва ли може да гарантира посоката на реакциите. едни и същи емоции могат да предизвикат противоположни реакции в зависимост от характера. Страха например прави някои хора агресивни. Паниката също поражда различни реакции. Мисля че ако се използва нещо такова то е само в случаите когато основната цел е дезорганизация. И не биха го използвали не от човеколюбие, а понеже резултата е трудно прогнозируем.
цитирай
17. maymi - evrazol - Съвсем сериозно
24.02.2008 11:01
Тази граница се опитах да поставя, между разработвани и прилагани....
Дори един "невинен" Серум на истината /нали знаете - онова, което се инжектира на разпитвания, за да "си каже всичко"/ не се използа. И наистина не става дума за човеколюбие само, а защото реакциите не са универсални при всички хора, както и последствията... И дори, когато става дума за престъпник, на който пътя му е към затвора, риска на промените в него след въпросната интервенция, не се поема.
А какво остава при маса, при тълпи.... Абсурдно е, не допускам...
цитирай
18. diesirae - Ще се катеря..
24.02.2008 15:02
разбира се :)
цитирай
19. dobromirdimitrov - За maymi
18.03.2008 08:39
През 1937 г. в САЩ е създадена "Институт за анализ на пропагандата". Целта за пред обществеността е да образова американското общество за похватите на политическата пропаганда, а така също и за да провокира критическото мислене. Голямо внимание изследователите от Института отделят на анализа на нацистката пропаганда като успяват да формулират седем основни похвата на информационно – психологическото въздействие, известни като „азбука на пропагандата”: Лепене на етикети (name calling). Бляскави обобщения (glittering generality). Пренос (transfer). Анонимен авторитет или свидетелства (testimonial). ИГРА НА ПРОСТОЛЮДИЕ (Plain folks). Подреждане на картите (card stacking). Обща платформа (band wagon). На базата на тези основни манипулативни методи са разработени над 150 деривата, които действат ефективно днес на всички равнища по целия свят. А иначе бащата на тенденциозната манипулация е Гьобелс. В основата на "психотропното оръжие" за което пишеш лежи "елементарната" манипулация.
цитирай
20. viki02 - много стойностна тема,
05.04.2008 15:58
гадовете не чакат.
Не съм кой знае какъв враг на народа, но ако кажа, какво мисля, ще изляза луда. Верно, интуицията винаги е казвала, че Костов е ..., айде ще го спестя. Където отида, все негови познати са ми познати. Смених града, и пак негови... . По тяхната линия, синята така наречена. Без да искам участвах в митинга, когато убиха детето в Южния парк, привикват ме, защо си против Костов. Къв Костов бе, братче! А то ми разказаха, на Костов на Мина любовника блъснал детето и го доудавил, да не го лежи, стара практика. Ми видели го, проследили го. Костов се беше спаружил, ама му се размина. И оттогава странни неща ми се случват. Ама не ми пука, щот то един живот, мани, мани. А в коридора си на тавана едно светещо нещо под замазката, не е нормално. И откак съм в това жилище вече 7 години, разболях се. Може скоро и края ми да е. Поне в момента не ми пука, писна ми от тоя циганин. Има оръжия, дори се съмнявам, че на Стар академи използваха за публиката, чак се чувствах в розов облак, аз ги усещам. Що не съм дитиктив ;-). А имаше и една верига-пирамида, милиционерите я направиха, ще спечелиш много пари, вложи 4 хиляди лева. Ами от 9 човека само аз не подписах, не знаех къде отивам. Със сигурност имаше нещо във въздуха, усещах го. Нещо много лесно ми се виждаше всичко. Това е усещането.
Е, като ме питаха що съм против Костов нещо пих таквоз, ама свои хора, не беше кой знае какво, аз не ги и знам тия, отпускащите. Усеща се. Ама да не си алкохолик, ако може да не пиеш изобщо алкохол, тогава се усеща. Трезв поглед, уф!
цитирай
21. viki02 - пък за Стар академи съм сигурна,
05.04.2008 16:03
за първи път се хванах. Толкова всичко нереално изглеждаше, че пуснах дъщеря ми на лагер с майката на Вики от Стар академи, и чак на другата сутрин се усетих, че това е абсурд и не трябваше да я пускам. Губиш реална представа за нещата.
И тоя на Джон Ленън, как пък точно тогаз оставил децата да ходи на околосветски настройки! Богат човек. И защо им се размина.
цитирай
22. logos888 - Парапсихология, психотропно в...
09.05.2008 15:41
Парапсихология, психотропно влияние, въздействие върху мозъци....
Лекарство и отрова!!!
" Те ще правят това, което ние кажем" - знаете ли кой го е казал???
И вие, точно Вие го правите, защота ТЕ ГО КАЗАХА.
Купихте си телевизор, компютър, мобилни телефони и кога говорите, с кого говорите, за какво говорите, кого погалихте по косата за последен път, майка си, сестра си, съпруг/ата си, детето си, на кого се усмихнахте днес, и с кого се смяхте вчера????
Това ли е психотропното оръжие, което ви промени????
Това ли е ПАРАПСИХОЛОГИЯТА, наука, която не познавате!
Или увреждането на мозъка започва там, където сте приключили човешкото, топло общуване ???
Сами увреждате себе си, но защо да не си фантазирате, че психотропното оръжие е увредило мозъка ви, вашия или на другите???...Първа стъпка към психиатрията ли...
Или някой е загубил реална представа за реалния живот???
цитирай
23. анонимен - СЕКРЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА ПСИХИЧЕСКИ ШПИОНАЖ
05.01.2010 20:09
СЕКРЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА ПСИХИЧЕСКИ ШПИОНАЖ
source... here

http://www.fliorir.com/fulltext/17_Sekretni%20programi%20za%20psixiceski%20tchpionaz.htm
цитирай
24. анонимен - page rank tool backlinks services
31.10.2012 04:01
wassup maymi.blog.bg owner found your website via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://cheap-mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective <a href=http://cheap-mass-backlinks.com>services to increase website traffic</a> Take care. Richard
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maymi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1969745
Постинги: 43
Коментари: 1604
Гласове: 7478
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031